Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανάμεσα σε ... ξένους

Τη δραματική ταινία «Ο ωραίος Σέργιος», σε σκηνοθεσία Κλοντ Σαμπρόλ, θα μεταδώσει απόψε στις 22.10 το κανάλι της Βουλής. Ο Φρανσουά επιστρέφει στο χωριό του, μετά από πολύχρονη απουσία. Διαπιστώνει πως το χωριό δεν έχει αλλάξει καθόλου, έχουν αλλάξει, όμως, οι άνθρωποι. Ιδιαίτερα ο παλιός του φίλος, ο Σερζ, το έχει ρίξει στο ποτό και ο Φρανσουά προσπαθεί να μάθει το γιατί και να τον βοηθήσει...

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του αξιόλογου σκηνοθέτη, την οποία δημιούργησε το 1958. Ο Σαμπρόλ ήταν ένας από τους «ιδρυτές» του περίφημου κινηματογραφικού κινήματος της «νουβέλ βαγκ», που συντάραξε τη δυτική κινηματογραφία την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία. Η πρώτη αυτή ταινία θεωρείται και η «εναρκτήρια» του κινήματος. Με τους Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Ζεράρ Μπλεν, Μισέλ Μερίτς, Μπερναντέτ Λαφόντ.

Στις 00.30 η ΝΕΤ θα προβάλει την αστυνομική περιπέτεια μυστηρίου «Το κορίτσι της λίμνης», σε σκηνοθεσία Αντρέα Μολαϊόλι.

Η ειδυλλιακή πόλη συγκλονίζεται από τη δολοφονία μιας νέας και όμορφης κοπέλας, που εντοπίζεται γυμνή στην όχθη της λίμνης. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος σεξουαλικής κακοποίησης, ούτε καν αντίστασης από το θύμα. Ενας επιθεωρητής της αστυνομίας καλείται από την πόλη για να λύσει το γρίφο της σκοτεινής δολοφονίας της, αλλά το θύμα αποδεικνύεται τόσο μυστηριώδες όσο και το ίδιο το έγκλημα... Παίζουν: Βαλέρια Γκολίνο, Ομέρο Αντονούτι, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι, Τόνι Σερβίλο, Αννα Μποναγιούτο.

Στη 01.45 και σε πρώτη τηλεοπτική προβολή θα μεταδοθεί από το STAR η κοινωνική ταινία «Μια ξένη ανάμεσά μας», σε σκηνοθεσία Φιλ Μόρισον.

Η βρετανικής καταγωγής Μάντλεν, ιδιοκτήτρια γκαλερί, ταξιδεύει από το Σικάγο στη Βόρεια Καρολίνα για να δει τη δουλειά ενός καλλιτέχνη και με την ευκαιρία επισκέπτεται, μαζί με τον σύζυγό της, Τζορτζ, την οικογένειά του. Η καλλιεργημένη και λάτρης της μεγαλούπολης, Μάντλεν, θα βρεθεί προ εκπλήξεων, καθώς οι συνήθειες και οι απόψεις της δεν ταιριάζουν καθόλου με τις επαρχιώτικες προκαταλήψεις της λαϊκής οικογένειας του Τζορτζ. Νύφη, πεθερικά και λοιποί συγγενείς προσπαθούν να καταφέρουν το σχεδόν ακατόρθωτο, δηλαδή να ενώσουν δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους. Στερεότυπα και κοινωνικές διαφορές θα έρθουν στην επιφάνεια δημιουργώντας μία σειρά κωμικοτραγικών, τρυφερών, αλλά πέρα για πέρα αληθινών οικογενειακών στιγμών...

Η ταινία του Φιλ Μόρισον είναι μια ικανοποιητική τοιχογραφία της αμερικάνικης επαρχίας, γνωρίζοντάς μας έναν κόσμο, τη μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία της αμερικάνικης κοινωνίας... Παίζουν: Εμπεθ Ντέιβιτζ, Εϊμι Ανταμς, Αλεσάντρο Νίβολα, Ντέιβιντ Καν, Μπεν Μακ Κένζι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ