Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα από κοινού οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (ΝΕΤ και ΕΤ-3) και το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ και μετά την απαίτηση των εργαζομένων να συντονίσουν την δράση τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δύο μέσων αλλά και τις μαζικές απολύσεις μέσω της ένταξής τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί από τις 12 το μεσημέρι ως τις 16.00 και από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια των δύο στάσεων εργασίας δε θα μεταδοθούν από την ΝΕΤ και την ΕΤ-3 δελτία ειδήσεων καθώς και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ στις ιστοσελίδες του ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων. Ειδικότερα στη ΝΕΤ και την ΕΤ-3 τις ώρες της στάσης θα προβάλλεται στις οθόνες η «κάρτα στάσης εργασίας». Στο μεταξύ χτες, σε 5ωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, ενώ αναμένεται και τις επόμενες μέρες να συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας.

Χτες, νέα γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σε σχετικό ψήφισμα ενημερώνουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου αποφάσισε να «μην αποσταλεί στην κυβέρνηση η αιτούμενη λίστα με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας». Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και επαναλαμβάνουν ότι «ουδείς εργαζόμενος περισσεύει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ».

Παράλληλα, η διαρκής γενική συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ αποφάσισε να ζητήσει από τη διοίκηση της ΕΡΤ «να πει "όχι" στην εφεδρεία και να μη στείλει λίστες υποψηφίων ανέργων προς την κυβέρνηση». Συγχρόνως ζητούν από τη διοίκηση να επιτρέψει έκτακτη εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας με θέμα την συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης, όπου μεταξύ άλλων να κληθεί να συμμετάσχει και ο υπουργός Επικρατείας Η. Μόσιαλος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπεται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας να απολυθεί - σε πρώτη φάση - το 10% των εργαζομένων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ, καθώς και το 50% των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια το προσωπικό που θα απομείνει θα περάσει από αξιολόγηση. Παράλληλα, θα προχωρήσει με τροπολογία στο κλείσιμο της ΕΤ-1 και του περιφερειακού σταθμού της Θεσσαλονίκης «958».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ