Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΕ
Επιχειρηματικά παιχνίδια σε... σκοτεινά μονοπάτια

Επιχειρηματικά παιχνίδια κέρδους για την εξαγορά ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων με απώτερο σκοπό το κέρδος, είτε μέσω της εκμετάλευσης της μάζας των οπαδών που διαθέτουν οι ομάδες είτε μέσω της λειτουργίας τους ως βιτρίνα για μια σειρά άλλων ενεργειών, φαίνεται να κορυφώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή τις περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Τα οικονομικά, πρωτίστως, και διοικητικά, κατά δεύτερο λόγο, προβλήματα που ταλανίζουν τις δυο ΠΑΕ αποτελούν το καλύτερο εφαλτήριο ώστε να διεξάγεται ένα σκάκι συμφερόντων από διάφορους υποψηφίους αγοραστές (είτε μεμονωμένα πρόσωπα, είτε εταιρείες) που εμφανίζονται ως «Μεσίες» με πολλά όμως σκοτεινά σημεία και δημιουργώντας αρκετά ερωτηματικά.

ΠΑΟ: Πριγκιπική αποκάλυψη και... απορίες

Περισσότερες απορίες και ερωτήματα παρά ξεκαθάρισμα του τοπίου δημιούργησε η χτεσινή... αποκάλυψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα που φέρεται μέσω Ελληνα εκπροσώπου του να ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο τελευταίος έδωσε μέσω e-mail τις πρώτες πληροφορίες για τον επίδοξο αγοραστή, παρουσιάζοντας μια επιστολή του Σαουδάραβα στην οποία γίνονταν γνωστές οι προθέσεις του, ενώ παράλληλα υπήρχε και βιογραφικό (καθώς και φωτογραφία του) για τον ίδιο, αλλά και στοιχεία για τις εταιρείες που έχει στη δικαιοδοσία του (με κάποιες από αυτές να ειδικεύονται στον κατασκευαστικό τομέα). Ωστόσο, κάποια λεπτά σημεία της επιστολής χρήζουν περισσότερο ανάλυσης, όπως το γεγονός ότι πουθενά δεν υπήρξε κάποια επίσημη υπογραφή ή σφραγίδα, ενώ το πλήρες όνομα του Σαουδάραβα φαίνεται διαφορετικό από αυτό που ανέφερε προφορικά ο εκπρόσωπός του (!) προχτές. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Βαρδιονογιάννης, τις μετοχές του οποίου θέλει να εξαγοράσει ο εν λόγω Σαουδάραβας, έκανε τις κινήσεις τους βάζοντας μια σειρά όρους στον υποψήφιο αγοραστή. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η πλευρά του «Τζίγκερ», δόθηκε 48ωρη προθεσμία ώστε να οριστεί από την άλλη πλευρά πληρεξούσιος δικηγόρος ο οποίος θα μπορεί να διαπραγματευτεί την εξέλιξη της πρότασης. Με αυτόν τον τρόπο έβγαλε από το παιχνίδι τον φερόμενο ως εκπρόσωπο του πρίγκηπα στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος που θα οριστεί, να παρέχει κάθε απαραίτητη διευκόλυνση, σε επίπεδο διευκρινίσεων και πληρότητας πρότασης, με στόχο τη χωρίς χρονοτριβές εξέλιξη της υπόθεσης.

ΑΕΚ: Ηρθαν σε συμφωνία, παραμένουν τα ερωτήματα

Σε καταρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρείας «Petit Chateau» η οποία διαθέτει -σύμφωνα με τους ίδιους- ρώσικα κεφάλαια και θέλει να επενδύσει στην ΑΕΚ, ήρθε η διοίκηση της ΠΑΕ, κατά την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το ραντεβού των ανθρώπων της Ενωσης με τους αντίστοιχους της εταιρείας χτες στα Σπάτα. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, για τη «διαδικασία ελέγχου και εισόδου της ανωτέρω εταιρείας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εφόσον προκύψει έγγραφη δεσμευτική συμφωνία, θα δημοσιοποιηθούν οι όροι της». Κάτι που σημαίνει ότι στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αρκούνται στην εγγυητική τραπέζης, αλλά ζητάνε δύο εκατομμύρια ευρώ μετρητά για να προχωρήσει η υπογραφή του συμφωνητικού, μέσω του οποίου η ιταλική εταιρεία θα πάρει το 30%, που σημαίνει επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντως από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία για το προφίλ και τις δραστηριότητες της εταιρείας, τα οποία ούτε και χτες ξεκαθαρίστηκαν.

ΠΑΟΚ: Νέα παράταση από τον υποψήφιο

Οπως αναμενόταν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο επιχειρηματίας Βασίλης Φλωρίδης, που ενδιαφέρεται για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ζήτησε και επίσημα την παράταση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Ο επιχειρηματίας έστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγγραφο, μέσω του δικηγόρου του, με το οποίο ζητάει από τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» να δώσουν παράταση ενός μήνα στην ΑΜΚ, προκειμένου να έχει τον χρόνο να τελειώσει το θέμα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη συνέχεια να προχωρήσει σε υλοποίηση των δεσμεύσεών του. Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να γίνει αποδεκτό το αίτημά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ