Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ωθηση στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών

Στις 24 και 25 Σεπτέμβρη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Από παλιότερη συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη
Από παλιότερη συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη
Το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτέμβρη, πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη η 2η Συνάντηση των κινημάτων ειρήνης από την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Στη συνάντηση συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο εκπροσωπείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και έναν Τουρκοκύπριο, μέλος του ΠΣΕ. Η αναχώρηση της αποστολής της ΕΕΔΥΕ, που αποτελείται από 80 φίλους των Επιτροπών Ειρήνης από όλη τη χώρα, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής από τη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ΕΕΔΥΕ, χτες στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Ζώκας ανέφερε ότι «στη Συνάντηση θα εξεταστούν συλλογικά οι εξελίξεις στην περιοχή. Θα πάρουμε αποφάσεις για την ανάπτυξη στο επόμενο διάστημα συντονισμένης αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Δράση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των σοβαρών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους πολεμικής σύγκρουσης και χαρακτηρίζονται από την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στις συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης».

Οπως αναφέρθηκε, στοιχεία αυτής της εκρηκτικής και επικίνδυνης κατάστασης που διαμορφώνεται είναι, μεταξύ άλλων: Η ένταση των απειλών της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο. Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Καστελόριζο κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ένταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η επιθετικότητα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, στο Λίβανο και την Αίγυπτο. Η όξυνση των εξελίξεων στη Συρία, που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της χώρας και στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για επίθεση στο Ιράν. Το μοίρασμα της λείας του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη. Η γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η προώθηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Νέα Μέση Ανατολή».

«Οι λαοί έχουν υποχρέωση να ισχυροποιήσουν την αντιιμπεριαλιστική δράση και να ανοίξουν αποφασιστικό μέτωπο κατά των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, στον οποίο το τιμόνι της εξουσίας θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέσα παραγωγής και οι πηγές του πλούτου θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Για να εξαλειφθούν οι αιτίες των ανταγωνισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, να οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και σ' αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε», τόνισε ο Ν. Ζώκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ