Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητάει την καταστολή του ταξικού κινήματος

Μνημείο αντιδραστικότητας και επικίνδυνη για το λαό η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Γ. Καρατζαφέρης στον πρωθυπουργό

Στο «γύψο» θέλει να βάλει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, θιασώτης του «γύψου», το λαό και το κίνημα και καλεί τον πρωθυπουργό, με Επίκαιρη Ερώτησή του, να καταστείλει τον «κίνδυνο ανεξέλεγκτης κοινωνικής αναταραχής». Λειτουργώντας για μια ακόμα φορά σαν λαγός του ΠΑΣΟΚ και των σχεδιασμών της αστικής τάξης, που θέλουν το λαό κυριολεκτικά υποταγμένο για να του επιβάλουν τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του, ζητάει τη λήψη αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων, σε βάρος του ταξικού κινήματος, σε μια περίοδο που η λαϊκή αγανάκτηση μεγαλώνει.

Ταυτόχρονα, υποδεικνύει στην κυβέρνηση να τσακίσει εν τη γενέσει τους αντιδράσεις εναντίον της πολιτικής της, στοχεύοντας ιδιαίτερα το ΚΚΕ, που με τη μαζική πολιτική του πάλη βρίσκεται στην πρωτοπορία για την οργάνωση των εργατικών - λαϊκών αγώνων, για να εκφραστεί οργανωμένα και μαζικά η λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία στην κυρίαρχη πολιτική. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να φοβίσει το λαό και, με το σιγοντάρισμα για καταστολή των πρωτοπόρων ριζοσπαστικών δυνάμεων στο κίνημα, θέλει να τον στερήσει από το βασικό αποκούμπι του σε συνθήκες κρίσης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Η κατάσταση της οικονομίας είναι κάτι περισσότερο από τραγική. Οι διαρκείς περικοπές μισθών, η αύξηση της ανεργίας, τα απανωτά "χαράτσια" οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό σε απόγνωση, που μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική αναταραχή, την οποία, μάλιστα, ετοιμάζονται να υποδαυλίσουν οργανωμένοι φορείς της Πολιτείας. Οταν διατυπώνονται δημοσίως, είτε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή από την τηλεόραση, προτροπές για μαζική αντίδραση απέναντι στη νομιμότητα, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ανεξέλεγκτη "επαναστατική γυμναστική".

Ερωτάσθε:

1. Εχετε υπ' όψιν σας τέτοιες προπαρασκευαστικές ενέργειες;

2. Πώς σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο ενός πιθανού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας ή ακόμα και εμφύλιας συρράξεως, δεδομένης της πολιτικής πρακτικής σας που οδηγεί τη μία κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη;».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ομολογεί ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια, για την πολιτική που και ο ίδιος στηρίζει, είναι αυτή που οδηγεί το λαό να αντιδράσει. Για λογαριασμό της τάξης που υπηρετεί, στρέφεται ενάντια στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρωτοστατούν για να πάρει η λαϊκή δυσαρέσκεια ταξικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, ζητώντας απροκάλυπτα την καταστολή τους.

Δίνει και μ' αυτόν τον τρόπο πάσα στην κυβέρνηση να εντείνει την προπαγάνδα και το οπλοστάσιο ενάντια σε όποιον με όρους οργανωμένης μαζικής πάλης πολεμάει την πολιτική της, δείχνοντας ευθέως το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του κινήματος. Αυτή είναι η «δημοκρατία» για την οποία κόπτεται. Η δημοκρατία που θέλει τα μονοπώλια να «πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού» και το κράτος τους να του βάζει θηλιά στο λαιμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ