Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η υγεία βορά στο κεφάλαιο

Αντιδράσεις φορέων στο αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο

«Το κέρδος σκοτώνει την υγεία, έξω οι ιδιώτες απ' τα νοσοκομεία» ήταν ένα απ' τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση της Τρίτης έξω από τη Βουλή
«Το κέρδος σκοτώνει την υγεία, έξω οι ιδιώτες απ' τα νοσοκομεία» ήταν ένα απ' τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση της Τρίτης έξω από τη Βουλή
«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το μόνο που κάνει είναι να δίνει βορά την υγεία του λαού στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Επίσης καλεί την κυβέρνηση άμεσα να δώσει όλα τα χρήματα που χρωστά μέσω του κοινωνικού πόρου στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΟΒΣΑ σημειώνει επίσης: «Είναι απορίας άξιον η εμμονή του συγκεκριμένου υπουργού Υγείας στο όνομα δήθεν του εκσυγχρονισμού, να κατεδαφίζει με ό,τι αντικείμενο ασχολείται. Σήμερα το σύστημα υγείας. Χτες όλα τα μικρά χωριά υποχρεώνοντας γέροντες να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να βγάλουν ένα χαρτί και τον εξαναγκασμό στο τέλος να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και προχτές, με τα περιβόητα αντικειμενικά κριτήρια, να κλείσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και να οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στη χρεοκοπία και εξαθλίωση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η υγεία είναι πρωτεύον ζήτημα για όλο το λαό και αφορά την ποιότητα ζωής του. Επιβάλλεται να είναι δωρεάν και δημόσια, όπως ασφαλώς θα πρέπει να συμβαίνει και με τη συνεισφορά του κράτους στο κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

Ανοιχτή επιστολή προς τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και γιατρούς Θόδωρο Κοτσώνη και Αναστάσιο Χωρέμη, στην οποία τους ζητεί να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο για την υγεία, «καθώς έφτασε η ώρα να αναλάβει ο καθένας προσωπικά τις ευθύνες του», έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας (ΙΣΚ).

Οπως επισημαίνει ο ΙΣΚ πρόκειται για ένα νομοσχέδιο στο οποίο είναι καθολικά αντίθετοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όλοι οι ιατρικοί φορείς και σύσσωμη η αντιπολίτευση και ρωτά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν συμμερίζονται τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας περί «πιράνχας» ή «τερμίτες» της Υγείας που συκοφαντούν συλλήβδην όλο τον ιατρικό κόσμο. Επίσης αν συμφωνούν με τον τρόπο διοίκησης που εισάγει το νομοσχέδιο, με τα ΠΕΣΥ, τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων, αλλά και αν πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του ΕΣΥ.

Ο ΙΣΚ καταγγέλλει ότι ο διάλογος με τους φορείς που επικαλείται ο υπουργός Υγείας ήταν κατ' επίφαση, «καθώς δε δέχτηκε καμία τροποποίηση του νομοσχεδίου παρά τις δεκάδες που του προτάθηκαν από τους φορείς της υγείας» και ζητούν δημόσιο διάλογο ενόψει και των άλλων νομοσχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ