Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι γονείς καταγγέλλουν τους βομβαρδισμούς

Τους βομβαρδισμούς που έγιναν στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, με χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, καταδικάζει η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά, οι οποίοι έγιναν, όπως επισημαίνει, για τη δήθεν αποκατάσταση των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» στη χώρα αυτή, από τους παγκόσμιους «προστάτες» Ευρωπαίους και Αμερικανούς ΝΑΤΟικούς.

«Με τις πράξεις τους αυτές οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι μάς δημιούργησαν συμπτώματα ραδιογενούς λευχαιμίας και θανάτους καθώς και οικολογική καταστροφή, σε γνώση τους ότι πραγματοποιούν ένα στυγερό έγκλημα διαρκείας, αφήνοντας κληρονομιά, ακόμα και σε αγέννητα παιδιά, το θάνατο», τονίζει στο ψήφισμα.

Ζητά από την ελληνική πολιτεία άμεσα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Γιουγκοσλαβία, «ως ελάχιστη συγνώμη προς τον γιουγκοσλαβικό και τον ελληνικό λαό», και να επιτρέψει τις μετεγγραφές των Ελλήνων φοιτητών από τα γιουγκοσλαβικά πανεπιστήμια στα ελληνικά. Επίσης, ζητά να ασκηθούν πιέσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη που τους αναλογεί και, ταυτόχρονα, το κόστος της αποκατάστασης στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ