Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Καλεί σε στράτευση και αγώνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης εκφράζει την έντονη αντίθεση και αγανάκτησή του στην ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ και των χωρών της ΕΕ ενάντια σε χώρες που δεν έχουν υποταχθεί στην πολιτική τους.

Σε ψήφισμά του τονίζει: «Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι βομβαρδισμοί εναντίον των αμάχων στο Ιράκ, τη Βοσνία, τη Γιουγκοσλαβία, πέρα από τους νεκρούς αμάχους, τις υλικές καταστροφές, φέρνουν τον καρκίνο και τη λευχαιμία, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των "πολιτισμένων ηγετών" της Δύσης, οι οποίοι για την επιβολή τους, τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους, αδιαφορούν για την τεράστια καταστροφή στο περιβάλλον, τις αρρώστιες, τις τερατογενέσεις, την οδύνη των λαών».

«Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος - καταλήγει - οφείλει να καταδικάσει αυτή την πολιτική, να ενώσει τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή την απάνθρωπη και εγκληματική πολιτική. Σ' αυτή την προσπάθεια το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης καλεί κάθε σκεπτόμενο ελεύθερο συμπολίτη μας να στρατευτεί ώστε να αποτραπούν τα δεινά που ετοιμάζουν ενάντια στους λαούς για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα οι ισχυροί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ