Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόωρος τελικός

Ολυμπιακός και ΠΑΟ θα βρεθούν αντιμέτωποι για την πρόκριση στους «4»

Ζε Ελίας και Καραγκούνης θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι

Sportidea

Ζε Ελίας και Καραγκούνης θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι
Τα δικά της.... έκανε χτες η κληρωτίδα, δίνοντας την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό να απολαύσει έναν πρόωρο μεγάλο τελικό, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Παρά την κρυφή ελπίδα των φίλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να δουν τις ομάδες τους αντιμέτωπες στον τελικό του θεσμού, η «τύχη» αποφάσισε να βγάλει τον έναν από τους δύο «αιώνιους» αντίπαλους από τη... μέση. Ετσι, στις 7/2 οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υποδεχτούν τους «πράσινους» στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα, ενώ οι ρόλοι θα αντιστραφούν στις 21/3 και τα βλέμματα θα στραφούν στη «Λεωφόρο» όπου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός. «Πρώτα ο ΟΦΗ». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, στο άκουσμα της κλήρωσης που έφερε την ομάδα του αντιμέτωπη με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός σχολίασε παράλληλα και το αποτέλεσμα την κλήρωσης, λέγοντας: «Τον Παναθηναϊκό θα τον σκεφτόμαστε από το Σάββατο (σ.σ. αύριο) το βράδυ. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Στόχος δικός μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εφόσον το θέλουμε το κύπελλο πρέπει να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, αν τα καταφέρουμε, αυτό δε θα σημαίνει αυτόματα ότι θα έχουμε κατακτήσει το κύπελλο. Δεν είχαμε κάποια προτίμηση για την κλήρωση. Ετσι είναι η διοργάνωση. Αυτή είναι η κλήρωση και προχωράμε». Στην αντίπερα όχθη, ο Αγγελος Αναστασιάδης ανέφερε λακωνικά: «Είναι ένα ντέρμπι που θα το δούμε με τη σοβαρότητα που του πρέπει».

Χαμόγελα σκόρπισε στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι αντίπαλός του στη Γ' φάση του Κυπέλλου θα είναι η Ξάνθη, αφού ο «Δικέφαλος», αφ' ενός, απέφυγε μόνο να αντιμετωπίσει έναν εκ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και, αφ' ετέρου, απέφυγε να μετάσχει σε ένα τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Ηρακλή. Ο πρώτος, λοιπόν, αγώνας μεταξύ της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 21/2 και ο επαναληπτικός στην Ξάνθη, θα γίνει στις 7/3.

Συγκρατημένη αισιοδοξία, επικρατεί στους κόλπους του Ηρακλή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κληρωτίδας. Ο «Γηραιός» αν και καλείται να αντιμετωπίσει μία μικρότερης δυναμικότητας ομάδα, δηλαδή την Παναχαϊκή, δεν πετάει στα... σύννεφα, καθώς γνωρίζει ότι οι Πατρινοί είναι πολύ απρόβλεπτοι συνήθως στην έδρα τους. Η πρώτη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων ορίστηκε για τις 21/2 στην Πάτρα, ενώ η δεύτερη αναμέτρηση θα δοθεί στο Καυτατζόγλειο στις 14/3.

Αμφίρροπη κρίνεται η αναμέτρηση μεταξύ του τέταρτου ζευγαριού που ανέδειξε η κλήρωση. Ο Πανηλειακός στις 7/2 θα υποδεχτεί τον Απόλλων Αθηνών σε έναν αγώνα που παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν μπορεί να δώσει την ευκαιρία για τη δημιουργία προγνωστικών. Ωστόσο, έστω και αμυδρά το γεγονός ότι η ομάδα του Πύργου αγωνίζεται στην Εθνική Κατηγορία μοιράζει περισσότερες ελπίδες για πρόκριση στους γηπεδούχους. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 7/3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ