Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Σκανδαλώδης η ανάθεση για τη συντήρησή τους

Εγκρίθηκε κατά διάρκεια του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ακόμη και μελών της πλειοψηφίας, η σκανδαλώδης ανάθεση για τη συντήρηση και την επισκευή δεκαπέντε απορριμματοφόρων για μια πενταετία στην εταιρία «Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΕ», με συνολικό κόστος 307.980.000 δραχμών. Υπενθυμίζεται ότι με αυτή την απόφαση ολοκληρώθηκε η ανάθεση της συντήρησης όλου του νέου στόλου (65 οχήματα) για την καθαριότητα, που αγόρασε ο δήμος στην ίδια ιδιωτική εταιρία, με συνολικό κόστος που ξεπερνάει τα 1 δισ. 200 εκατ. δραχμές. Χρήματα που θα πληρώσει ο Αθηναίος δημότης.

Η παραπάνω ανάθεση αποτελεί άλλη μια απτή απόδειξη της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή, της απαξίωσης δηλαδή των υπηρεσιών του δήμου, από τη στιγμή που αυτό το έργο ήταν αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Μηχανολογικού, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Στ. Λάμπρου. Μάλιστα, ακόμη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Παπαϊωάννου, ερωτηθείς γιατί δεν αναλαμβάνει το έργο η υπηρεσία, απάντησε ευθαρσώς ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει, γιατί δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, ενώ είπε ότι «δεν έχουμε προσλάβει τεχνικό προσωπικό εδώ και δέκα με δεκαπέντε χρόνια»!

Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε και άλλη μια πλευρά της πολιτικής του δήμου. Αυτή της σπατάλης του δημοτικού χρήματος, από τη στιγμή που τα χρήματα που θα δαπανηθούν καλύπτουν το κόστος για τρία χρόνια και όχι για πέντε, αφού τα πρώτα δύο χρόνια,, τα απορριμματοφόρα καλύπτονται με εγγύηση από την εταιρία που αγοράστηκαν, δηλαδή την «Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΕ». Αλλωστε, όπως είπε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Π. Ζηγούρης, με βάση τη σύμβαση ο ανάδοχος θα είναι αυτός που θα ορίζει αν η ζημιά που έχει υποστεί το αυτοκίνητο εμπίπτει στους όρους της εγγύησης. Δηλαδή, η εγγύηση θα καλύπτει μόνο ό,τι αποφασίζει η εταιρία!

Τελικά, η ανάθεση αποφασίστηκε με 18 ψήφους υπέρ, 14 κατά («Συμπαράταξη για την Αθήνα», «Αθήνα - Πρωτεύουσα Δύναμη» και σύμβουλοι της παράταξης του Αβραμόπουλου) και 2 λευκά της παράταξης του Δ. Μπέη, που το μόνο πρόβλημα που εντόπισαν ήταν ότι δεν έγινε εξαρχής νέος διαγωνισμός, αλλά απευθείας ανάθεση στην εταιρία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ