Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Σ' όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις

Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται η διοργάνωση κινητοποιήσεων, συσκέψεων, συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων από Επιτροπές Ειρήνης και μαζικούς φορείς, οι οποίοι καταδικάζουν το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής:

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου, Νεάπολης, Εξαρχείων και Κολωνακίου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν πικετοφορίααύριο Σάββατο και ώρα 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους (Λ. Αλεξάνδρας και Σούτσου).

- Ο Δήμος Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον πόλεμο στη Σερβία - Το σύνδρομο των Βαλκανίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριοΣάββατο και ώρα 19.00, στο «ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ».

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει ο δήμαρχος της Πρέβεζας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες επιστημόνων. Συγκεκριμένα, ο δρΝίκος Κατσαρός, διευθυντής Ερευνών στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και γενικός γραμματέας των Βαλκάνιων Χημικών, στην ομιλία του, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι συνέπειες στο περιβάλλον από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία. Χημικοί και ραδιενεργοί ρύποι». Η πρόεδρος των Ιατρών Κατά των Πυρηνικών Οπλων, δρ Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου θα μιλήσει για τις «επιπτώσεις στην υγεία από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία».

- «Ποδηλατοδρομία ειρήνης» διοργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στη Λευκάδα την Κυριακή 4 του Φλεβάρη. Χώρος αφετηρίας έχει οριστεί η παραλία Λευκάδας (ξενοδοχείο «ΝΗΡΙΚΟΣ») και ώρα εκκίνησης 12 το μεσημέρι.

- Συλλαλητήριο την Κυριακή 4 του Φλεβάρη διοργανώνουν μαζικοί φορείς της Σάμου στις 5 μ.μ. στην πλατείαΠυθαγόρα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 4 του Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Λεάγρου 12), με θέμα: «Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και στα Βαλκάνια από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

- Η «Πρωτοβουλία για την Ειρήνη - Αλληλεγγύη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας την Τετάρτη 7 του Φλεβάρη και ώρα 7 30 μ.μ. με θέμα: «Σύνδρομο Βαλκανίων - Σύνδρομο ΝΑΤΟ». Ομιλητές θα είναι ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή, ο Βασίλης Τσίκαρης, καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Παρασκευή Κοψίδα, φιλόλογος, δρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ