Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΛΑΣΚ - ΠΑΟ 62-76
Θυμήθηκε τον καλό του εαυτό

Εξαιρετική εμφάνιση των πρασίνων στην Πολωνία 

Μποντίρογκα και Αλβέρτης από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι

Sportidea

Μποντίρογκα και Αλβέρτης από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι
Μπορεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φοβόταν το παιχνίδι κόντρα στους Πολωνούς, όμως το αποτέλεσμα τον διέψευσε πλήρως... O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνισή και επικράτησε με 76-62 στο παγωμένο Βρότσλαβ της Σλασκ. Ετσι διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, αλλά παράλληλα έδειξαν ότι βρίσκουν τον καλό τους εαυτό. Και μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη η ελληνική ομάδα πάτησε... γκάζι. Με τον Μποντίρογκα να οδηγεί την «πράσινη» επίθεση και τους Μπαλογιάννη, Αλβέρτη να «βομβαρδίζουν» από τα 6,25 στα κρίσιμα σημεία, η ομάδα του Ομπράντοβιτς μετέτρεψε την επανάληψη σε παράσταση για ένα ρόλο. Παρά το γεγονός ότι οι φίλαθλοι δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα, εντούτοις οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν επηρεάστηκαν. Στην επίθεση έβρισκαν λύσεις με τους Ρότζερς και Μποντίρογκα αν και είχαν κάποια αμυντικά προβλήματα στο πρώτο μέρος. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Πολωνούς στο δεκάλεπτο να πάρουν το προβάδισμα με 23-18. Στη συνέχεια, και οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα διαγωνισμό.... τρίποντων. Παρ' όλ' αυτά με την εφαρμογή της ζώνης από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός (με σερί 6-0), πήρε κεφάλι στο σκορ στο 20λεπτο με 39-35.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Καλαϊτζής οργάνωνε και ο Μπαλογιάννης σκοράριζε από τη γραμμή των τριών πόντων με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ελλάδας να πάρουν διαφορά 17 πόντων, 41-58 δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 46-58. Από εκείνη τη στιγμή, το παιχνίδι απέκτησε εύλογα τυπική σημασία. Ενα χαλάρωμα δυνάμεων από πλευράς Παναθηναϊκού έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προσπαθούν για να αλλάξουν τα διαγραφόμενα. Η απουσία του τραυματία Τζέιμισον αλλά και του Αντομάιτις κόστισαν στους γηπεδούχους..

Σλασκ: Κόστσιουκ 1, Μίλινιεκς 6, Ζιελίνσκι 16, Βόιτσικ 14, Αβίγιας 13, Μακ Νάουλ 6, Τόμτσικ 6.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 15, Ρότζερς 12, Τζεντίλε 3, Μποντίρογκα 22, Ρέμπρατσα 5, Μπερκ 2, Μίντλετον 6, Μπαλογιάννης 11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ