Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραμύθια...

Εκτός από «κούρεμα» του χρέους η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στον λαό ότι θα κουρέψει και τα κέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Οπως δήλωσε χτες ο Αλ. Τσίπρας απ' τη Θεσσαλονίκη: «Αυτό που απαιτείται είναι κούρεμα στα κέρδη των Τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, για να έχουμε σχολειά, να έχουμε νοσοκομεία, να έχουμε μισθούς και συντάξεις. Η απάντηση είναι μία. Να τους στείλουμε στην εφεδρεία όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί αλλιώς θα στείλουν στην εφεδρεία ολόκληρη την κοινωνία. Να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα για τα καλά».

Λέει δηλαδή στον λαό ότι αν «απολύσει» με την ψήφο του αυτή την κυβέρνηση και την αντικαταστήσει με μια άλλη, κατά προτίμηση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τότε όλα του τα προβλήματα θα λυθούν, αφού αυτή η κυβέρνηση θα βάλει βαθιά το χέρι στην «τσέπη» του κεφαλαίου, θα τα πάρει και θα τα δώσει σαν άλλος Ρομπέν των Δασών, στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες. Αλλά άλλο η πραγματική ζωή και μάλιστα στον καπιταλισμό και άλλο τα παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Πώς ακριβώς η όποια κυβέρνηση θα βάλει χέρι στα κέρδη του κεφαλαίου; Αγνοεί η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΕΕ, την οποία τόσο υπολήπτεται και όπου βρεθεί κι όπου σταθεί διακηρύττει σαν «ατού» τη συμμετοχή της χώρας σε αυτήν, απαγορεύει ρητώς και διά ροπάλου ακόμα και σκέψεις που μπορεί να ζημιώσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου; Αγνοεί ότι όσο αυτό κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, τα βασικά μέσα παραγωγής, όσο εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη εργασία, θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται, όχι μόνο ανενόχλητο αλλά και με ολοένα και περισσότερες διευκολύνσεις για να είναι ολοένα και μεγαλύτερος ο πλούτος που θα καρπώνεται;

Οχι, δεν τα αγνοεί η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτά. Συνειδητά αποκοιμίζει τον λαό με το «παραμύθι» του εξανθρωπισμένου καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ