Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οριστικά στη Δ' κατηγορία ο Ηρακλής

Στο περιφερειακό πρωτάθλημα υποβιβάζεται ο Ηρακλής, με πιστοποιητικό συνεχίζουν τη διαμάχη τους για συμμετοχή στη Super League, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Λάρισα (τυπικά θα της δοθεί την επόμενη βδομάδα), Πανσερραϊκός.

Χθες το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των «κυανολεύκων», κατά της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα. Ετσι, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής (τουλάχιστον Νοέμβρη...), η διοργάνωση συνεχίζεται κανονικά. Αρα μάλλον εξαφανίζονται οι - όποιες - ελπίδες του Ηρακλή για ανατροπή των δεδομένων.

Τα χειρότερα «διπλασιάστηκαν» το απόγευμα. Η Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού - όπως αναμενόταν - αρνήθηκε να χορηγήσει στον «Γηραιό» παράταση, ώστε να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης. Αυτό σημαίνει πως πλέον ούτε στην Football League 2 (βάσει σχετικής απόφασης από την ΕΠΟ) μπορεί να αγωνιστεί. Διαλύεται η εταιρία και ο Ηρακλής υποβιβάζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ' Εθνική). Το ίδιο θα συμβεί και με τους Ιωνικό, Εθνικό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Ρόδο, Παναιγιάλειο, Ηλιούπολη, Εορδαϊκό.

Η τετράδα που διεκδικεί συμμετοχή στη Super League - αναμενόμενα - έλαβε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Πλέον λοιπόν για το ποιο δίδυμο (Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας ή Λάρισα και Πανσερραϊκός) και με ποια αιτιολογία θα συμπληρωθεί η διοργάνωση, θα αποφανθεί ο Συνεταιρισμός.

Βάσει του ΚΑΠ πρέπει να προβιβασθεί το δίδυμο από την Football League. Το οποίο πάντως είναι κατηγορούμενο για συμμετοχή στους φερόμενους ως χειραγωγημένους αγώνες. Αρα υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας του (η οποία μπορεί να είναι και αποβολή από το πρωτάθλημα στο οποίο θα παίζει). Βάσει δεδικασμένου (Αστέρας Τρίπολης, Καλλιθέα) πρέπει να ξαναπροβιβασθεί/παραμείνει το δίδυμο που βαθμολογικά έχει υποβιβασθεί, δηλαδή Λάρισα και Πανσερραϊκός. Των οποίων η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (κατά της απόφασης, από την Εφέσεων, αφαίρεσης βαθμών και όχι υποβιβασμού των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας) εκδικάζεται σήμερα.

  • Στις 20 Οκτωβρίου ορίστηκε - από το Διοικητικό Εφετείο - η εκδίκαση της αίτησης αναστολής και ακύρωσης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Καβάλα, κατά της απόφασης με την οποία η ΕΕΑ δε χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ