Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Επιστρέφουν τα χαρατσόχαρτα

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους από κάθε φορέα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, άλλες ΔΕΚΟ, Δημόσιο κλπ.) να συμμετέχουν μαζικά στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ώστε να επιστραφούν τα χαράτσια, απηύθυναν με χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΟΤΑ.

Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ξεκαθάρισαν: «Δεν έχουμε, δε μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια». Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε πως οι συνταξιούχοι μαζί με την εργατική τάξη, καλούνται να δώσουν ενιαία μάχη, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα. «Τους επιστρέφουμε τα χαράτσια», είπε και σημείωσε πως οι συνταξιούχοι θα είναι και το απόγευμα της Τετάρτης στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και στην απεργία στις 5 Οκτώβρη σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και στην πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μπουρδούκης, αντιπρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, τόνισε πως «διαδηλώνουμε την αγανάκτηση και την οργή μας». Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, τόνισε πως η σημερινή πολιτική είναι ανάλγητη. «Πληρώνουμε τους τοκογλύφους με τις συντάξεις μας», είπε χαρακτηριστά. Ο Γιάννης Ζώης, πρόεδρος των συνταξιούχων των ΕΛΤΑ, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε άλλο να δώσουμε. Τα ταμεία μας λεηλατήθηκαν. Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς». Τέλος, ο Διονύσης Γιαννούλης, γραμματέας του Σωματείου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» των σιδηροδρομικών, τόνισε πως «παλεύουμε όχι μόνο για ν' αποκρούσουμε αυτά τα μέτρα αλλά για να ανατρέψουμε συνολικά αυτήν την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ