Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κατηγορίες για δωροδοκία στον Αστέρα Τρίπολης

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο για τον Αστέρα Τρίπολης. Στη δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Α. Φάκος, προσάπτεται στην ΠΑΕ και σε στελέχη της δωροδοκία. Που σημαίνει ότι αν κριθούν ένοχοι η προβλεπόμενη ποινή είναι υποβιβασμός. Η αρκαδική εταιρεία και ο πρόεδρός της, Γ. Μποροβήλος, κατηγορούνται ότι εξαγόρασαν - έναντι 500.000 ευρώ - τη νίκη στην αναμέτρηση (του 2ου γύρου, στις 12/3) με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο (που αποκάλυψε η ιστοσελίδα «arcadia-sports») - βάσει συνομιλίας των Μ. Ψωμιάδη, Ν. Πατέρα - ο Αχ. Μπέος πήρε σε μετρητά το συγκεκριμένο ποσό, ώστε οι παίχτες του Ολυμπιακού Βόλου να έχουν «σκοπίμως μειωμένη αθλητική απόδοση». Το αποτέλεσμα του αγώνα «απέβη, κατά τα συμφωνημένα, ευνοϊκό βαθμολογικά και νικηφόρο για την ΠΑΕ "Αστέρας Τρίπολης" με σκορ 2-1».

Να θυμίσουμε πως Αστέρας Τρίπολης και Γ. Μποροβήλος έχουν κληθεί σε απολογία για σήμερα το μεσημέρι στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague. Εχουν κληθεί επίσης οι ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα και οι Ηρ. Νυχτάρης (μεγαλομέτοχος και αφανής ιδιοκτήτης) και Ν. Μαχλάς (πρόεδρος), Γ. Χριστοβασίλης (πρόεδρος), αντίστοιχα.

  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League/Football League 2 αθώωσε τον Θρασύβουλο, τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Ρόδη και τους διαιτητές της περσινής αναμέτρησης με την Ηλιούπολη, Δημητρόπουλο, Βερρή και Κουτσουμπού, με απόφαση που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης και αφορούσε στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων και συγκεκριμένα το ματς Θρασύβουλου - Ηλιούπολης. Αναβολή των εκδικάσεων (για την ίδια μέρα) ζήτησαν - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - και πήραν οι ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Λεβαδειακός, Ρόδος, τα ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας, οι ποδοσφαιριστές της Ηλιούπολης Κ. Ηλιόπουλος, Τ. Θάνος και του Ιωνικού Απαρεσίδο Αλβες (είναι στο εξωτερικό και δεν είχε ειδοποιηθεί).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ