Κυριακή 2 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ Ο πληθωρισμός στη Γερμανία ανήλθε το Σεπτέμβρη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έφτασε το Σεπτέμβρη στο 2,6%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού που έχει καταγραφεί στη χώρα από το Σεπτέμβρη του 2008, όποτε είχε φτάσει το 2,9%, όπως επισήμανε η Στατιστική Υπηρεσία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βιομηχανία στον τομέα της άμυνας, η «BAE Systems», ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 3.000 το εργατικό της δυναμικό στη Βρετανία, επικαλούμενη τις μικρότερες στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως, που σήμαναν τη μείωση των παραγγελιών για τα μαχητικά αεροσκάφη που κατασκευάζει. Η «BAE Systems», η οποία έχει ήδη απολύσει περίπου 15.000 εργαζόμενους διεθνώς τα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσε μείωση των προ φόρων κερδών της το πρώτο εξάμηνο φέτος τον Ιούλιο.

«ΝΟΚΙΑ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Τα σχέδιά της για το κλείσιμο μιας μονάδας στη Ρουμανία ανακοίνωσε η φινλανδική εταιρεία «Nokia», ενώ παράλληλα μελετά και το κλείσιμο περισσότερων μονάδων της στη Φινλανδία, την Ουγγαρία και το Μεξικό. Οι κινήσεις αυτές θα κοστίσουν συνολικά τις θέσεις εργασίας περίπου 3.500 υπαλλήλων της εταιρείας. Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε παράλληλα ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες ψηφιακού περιεχομένου και τις εμπορικές δραστηριότητες ανάπτυξης σε Βερολίνο, Βοστώνη και Σικάγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ