Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

-«Σύγχρονη Εποχή»: Φώτης Αγγουλές «Ποιήματα». Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κομμουνιστή ποιητή και αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, επανεκδόθηκε η ανθολογία ποιημάτων που εξέδωσε το εκδοτικό του ΚΚΕ στην πολιτική προσφυγιά, «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις», για να τιμήσει τον Φώτη Αγγουλέ, αμέσως μετά τον αιφνίδιο θάνατό του. Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ποιήματα των συλλογών «Πορεία μέσα στη νύχτα» και «Φουτσιγιάμα».

-«Εντός»: Φοίβος Τσέκερης «Η αλήθεια να λέγεται» (σ' αυτό το βιβλίο του ο αγωνιστής της ΕΠΟΝ, σήμερα πρόεδρος του «Σπιτιού της ΕΠΟΝ», περιλαμβάνει δημοσιεύματα, άρθρα και αναμνήσεις του για τα χρόνια των αγώνων στην κατοχή, στην Αντίσταση, στον εμφύλιο, στην ΠΕΑΕΑ, την ΠΕΑΦΕ και άλλες δράσεις του).

-«Μεταίχμιο»: Ο εκδοτικός οίκος ανέλαβε την έκδοση παλιών και νέων έργων της πολυγραφότατης και βραβευμένης συγγραφέα - κυρίως βιβλίων για παιδιά και εφήβους - Αλκης Ζέη. Μεταξύ άλλων «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Ο θείος Πλάτων», «Κοντά στις ράγες», «Η μοβ ομπρέλα», «Αρβυλάκια και γόβες», «Θέατρο για παιδιά» κ.ά.

- «Α.Α. Λιβάνη»: Ρέιμοντ Κάρι «Το σημάδι» (μετάφραση Ρένα Καρακατσάνη, μυθιστόρημα). Λεβ Γκρόσμαν «Οι μάγοι» (μετάφραση Γιώργος Μπαρουξής, μυθιστόρημα). Τομ Ενγκελαντ «Η αρχαία βίβλος» (μετάφραση Σωτήρης Σουλιώτης, μυθιστόρημα). Σάρον Κέι «Το χειρόγραφο του Αριστοτέλη» (μετάφραση Χριστιάνας Σακελλαροπούλου, μυθιστόρημα). Μαίρη Κουτζόγλου «Στα φεγγάρια της αλήθειας» (μυθιστόρημα). Μένιος Σακελλαρόπουλος «Δύο μαύρα πουκάμισα» (μυθιστόρημα). Δέσποινα Χατζή «Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς ταγκό» (μυθιστόρημα). Μοναχός Νικόδημος «Το ταξίδι ενός ανθρώπου» (μυθιστόρημα).

-- «Πατάκης»: Φίλιππος Μανδηλαράς «Υαινες» (μυθιστόρημα).

- «Polaris»: Ρίτσαρτ Χάμοντ «Εκρηκτική Φυσική». Πλούσια εκονογραφημένο βιβλίο για παιδιά για την «εισαγωγή» τους στα φυσικά φαινόμενα, στη Φυσική ως επιστήμη, τις μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Περιλαμβάνονται και σύντομα βιογραφικά στοιχεία κορυφαίων φυσικών από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή μας και γλωσσάρι όρων.

-- «Τετράγωνο»: Ελίνα Καρόλου «180 δευτερόλεπτα» (μυθιστόρημα). Φώτης Σιμάτος «Besame mucho (Με αεροπλάνα και βαπόρια)» (μυθιστόρημα - ταξίδι στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και Ελλάδα). Θεόφιλος Πασχαλίδης «Θανάτω θάνατον ...Πατήσια» (διηγήματα). Χρήστος Ιωαννίδης «Κάτι άλλαξε» (μυθιστόρημα).

-- «Αγκυρα»: Θεόδωρου Λούφα - Τζοάννου «Η μεγάλη αναμέτρηση» (μυθιστόρημα για παιδιά. Εικονογράφηση Θανάσης Τσίτσικας).

-- «Διαβάζω» (μηνιαία επιθεώρηση του βιβλίου. Τεύχος 517 με αφιέρωμα στον Βασίλη Βασιλικό και 518 με αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη).

-- «Εν Βόλω» (τρίμηνο περιοδικό του δήμου Βόλου. Τεύχος 37-38 με αφιερώματα στην πολιτιστική κληρονομιά της Μαγνησίας - μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, αρχεία, βιβλιοθήκες. Το τεύχος συνοδεύεται με τον αρχαιολογικό χάρτη της Μαγνησίας και το χάρτη του Βόλου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ