Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Δε θα θυσιαστούμε για τη σωτηρία των δημίων μας

Παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ για τα κυβερνητικά μέτρα

Καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους είναι η ενιαία, οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, τονίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), σε ανακοίνωσή της για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής:

«Η πλούσια σε λεξιλόγιο ελληνική γλώσσα αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις που θα χαρακτηρίσουν τα μέτρα που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων ετοιμάζουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα.

Αφού επέβαλαν τα νέα φοροχαράτσια, το "Τέλος Επιτηδεύματος", την "Εισφορά Αλληλεγγύης", την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, τον κεφαλικό - χαράτσι στα ακίνητα, που αδυνατούμε να πληρώσουμε...

Τώρα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

Καταργούν ή καρατομούν τις "φοροελαφρύνσεις" των λαϊκών νοικοκυριών (όπως δαπάνες για νοίκια, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, υγεία κ.λπ.).

Μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και εξαναγκάζουν τον συνταξιούχο των 400 ευρώ (δηλαδή 14 ευρώ τη μέρα) να πληρώνει φόρο, και με το διεστραμμένο μυαλό τους, του ζητούν από πάνω να αποδείξει(..!) συλλέγοντας αποδείξεις ότι ξοδεύει το 50%, δηλαδή 7 ευρώ τη μέρα για την επιβίωσή του τη στιγμή που, με δικά τους στοιχεία, πάνω από το 60% του εισοδήματος ενός νοικοκυριού πηγαίνει σε έμμεσους και άμεσους φόρους...

Κι όλα αυτά τη στιγμή που προκλητικά μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, απαλλάσσουν τους μεγαλοξενοδόχους και βιομήχανους από το "ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας", ετοιμάζουν την περαιτέρω μείωση της φορολογίας τους και δρομολογούν τις "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες".

Δηλαδή, οι "Ειδικοί" φορολογικοί παράδεισοι για το μεγάλο κεφάλαιο, όπου χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με μηδενική φορολογία των κερδών τους θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας...

Αυτή είναι η πολιτική των μονοπωλίων. Αποδεικνύουν περίτρανα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Η "ανεξέλεγκτη" χρεοκοπία των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι εδώ.

Η επίθεση της κυβέρνησης στα εισοδήματά μας, "όσο οι αριθμοί δεν ανακάμπτουν", θα συνεχίζεται με στόχο να θωρακιστούν η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Αυτή η πολιτική είναι ο μονόδρομος για τα μονοπώλια. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση. Αρνούμεθα να θυσιαστούμε για τη σωτηρία των δημίων μας. Η ενιαία και οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ