Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Παραβιάζονται τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων

Την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, καταδίκασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης με Ερώτησή του προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Κάθριν Αστον.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει στην Ερώτησή του:

«Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των ποινών σε βάρος τους που επιβλήθηκε τους τελευταίους μήνες.

Η διαμαρτυρία ακολουθεί τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησής τους «υπερβολικά γενναιόδωρες». Οι απεργοί πείνας διεκδικούν πρόσβαση στην Υγεία, ιδιαίτερα για τους άρρωστους και τραυματισμένους κρατούμενους, και στην εκπαίδευση και καταγγέλλουν τις συλλογικές τιμωρίες, που περιλαμβάνουν απαγόρευση των επισκέψεων προς τους κρατούμενους από τις οικογένειές τους, πρόστιμα, εφόδους και εξευτελιστικές σωματικές έρευνες, αλλά και την καταχρηστική απομόνωση κρατουμένων, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα 10 χρόνια απομόνωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Ahmed Sa'adat, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση εδώ και 3 χρόνια.

Πώς τοποθετείται η Υπατη Εκπρόσωπος στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές και ποια είναι η θέση της για την άμεση αποφυλάκισή τους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ