Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Προκλητικές ενέργειες της KFOR στο Κόσσοβο

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη

Για την πρόσφατη εξέλιξη της άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ και της EULEX σε μεθοριακό φυλάκιο στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, η οποία πυροδότησε επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής, έκανε λόγο στην Ερώτησή του προς το Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Στην εν λόγω Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι προκλητικές ενέργειες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR, μετά τη νέα επίθεση ενάντια σε ειρηνικούς Σέρβους διαδηλωτές, στις 27/9/2011, στο μεθοριακό φυλάκιο Γιάρινιε στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Με το πρόσχημα ότι βρίσκονταν "σε αυτοάμυνα", οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις άσκησαν ωμή ένοπλη βία κατά των Σέρβων πολιτών, χρησιμοποιώντας βόμβες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα, ενώ τους πυροβόλησαν με λαστιχένιες σφαίρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 20 ατόμων. Πληροφορίες μάλιστα μιλούν για τραυματίες από πραγματικές σφαίρες, ενώ οι δυνάμεις της KFOR απειλούν με συλλήψεις και πυροβολισμούς όποιον πλησιάσει το φυλάκιο ή επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τις εναλλακτικές οδούς που οδηγούν στη Σερβία.

Τα παραπάνω σοβαρά γεγονότα έχουν οδηγήσει στη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών, ενώ οι συγκρούσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα ανάλογα επεισόδια του καλοκαιριού. Παρατηρητές κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αρχή ενός νέου πολέμου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Πώς τοποθετείται το Συμβούλιο στα παραπάνω γεγονότα, με δεδομένη την ευθύνη και άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της EULEX, που πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ