Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ»
Ανακοίνωσε κλείσιμο αποθήκης και απολύσεις

Το κλείσιμο της αποθήκης στην Αυλώνα και την απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτή (27 εργαζόμενοι) ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτος». Αμεση ήταν η αντίδραση του επιχειρησιακού σωματείου, που πραγματοποίησε με καθολική συμμετοχή στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) την περασμένη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 12.30 μ. έως τις 3.30 μ.μ., στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία την περασμένη βδομάδα κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου σε συνάντηση προκειμένου να της ανακοινώσει την απόφασή της για παράδοση της διαχείρισης της αποθήκης σε εργολάβο και την απόλυση όλων των εργαζομένων που απασχολούνταν σε αυτή. Η διοίκηση του σωματείου βεβαίως από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία απόλυση εργαζόμενου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πάρει όλα τα απαιτούμενα αγωνιστικά μέτρα. Πρώτη απάντηση δόθηκε με τις στάσεις εργασίας μετά τις οποίες σε νέα συνάντηση με την εργοδοσία, η δεύτερη αναδιπλώθηκε κάνοντας νέα πρόταση για μερικές απολύσεις και απορρόφηση των υπόλοιπων εργαζομένων. Το σωματείο απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όπου και οι εργαζόμενοι μετά από πρόταση του σωματείου αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα εκ νέου συνάντηση με την εργοδοσία και σε περίπτωση που είτε αυτή αρνηθεί τη συνάντηση, είτε δεν πάρει πίσω την απόφασή της για απολύσεις, θα προχωρήσουν άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και άλλες μορφές δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ