Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αποκλεισμοί και καταλήψεις υπουργείων

Την αντίθεσή τους στις αντεργατικές αποφάσεις που οδηγούν χιλιάδες στο δρόμο της ανεργίας εξέφρασαν και χτες εργαζόμενοι στο Δημόσιο με μια σειρά κινητοποιήσεις που κατά κύριο λόγο είχαν τη μορφή αποκλεισμού και καταλήψεων σε υπουργεία.

Τέτοιες κινητοποιήσεις έγιναν στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Επίσης είχε προγραμματιστεί να γίνουν κάποιες κοινές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο Ανάπτυξης και στο Δικαιοσύνης στη Μεσογείων.

Επίσης, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ζήτημα ο αποκλεισμός του υπουργείου να μετατραπεί σε ζωντανή συγκέντρωση ενημέρωσης και συζήτησης των εργαζομένων και να ακολουθήσει κοινή πορεία με τις καταλήψεις στο υπουργείο Υγείας και στο τμήμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που βρίσκεται στη Χαλκοκονδύλη. Ομως η συνδικαλιστική πλειοψηφία αρνήθηκε την πορεία με το πρόσχημα ότι θα ανοίξουν οι πόρτες του υπουργείου αν φύγουν από εκεί!

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ με καταλήψεις δημοτικών γκαράζ και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στους δήμους όλης της χώρας. Ταυτόχρονα, χτες το πρωί σε δεκάδες χώρους εργασίας προκλήθηκαν, και πάλι από τις ταξικές δυνάμεις, Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις ώστε να οργανώσουν την αγωνιστική τους απάντηση και την επιτυχία της σημερινής πανελλαδικής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ