Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΤ
Τσιμουδιά από την πλειοψηφία για το ξεπούλημα

Τα... γραφειοκρατικά εμπόδια που θα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στις μπίζνες τους, επέλεξαν να θέσουν σαν αιχμή του δόρατος στη «διαμάχη» τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η γαλαζοπράσινη ηγεσία του συλλόγου υπαλλήλων ΕΟΤ, αποφεύγοντας έτσι να πάρουν θέση επί της ουσίας που είναι η συνολική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ. Κατά την ίδια- όπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση- έπονται οι συνέπειες για τους εργαζομένους και στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στην ουσία, η πλειοψηφία της διοίκησης των υπαλλήλων του ΕΟΤ, γνωστοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης για μία τρίωρη στάση εργασίας και δύο 48ωρες απεργίες την επόμενη βδομάδα, αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για το πραγματικό πρόβλημα, που είναι αυτή καθεαυτή η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της τεράστιας δημόσιας περιουσίας του Οργανισμού. Αρνείται να παραδεχτεί ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης της επιχειρηματικότητας»- όπως τη βάφτισε προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης- πάει πακέτο με το ξεπούλημα και των υπαλλήλων και το σάρωμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αυτό που βρίσκει μεμπτό στα σχετικά ΠΔ η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πλειοψηφία είναι απλά και μόνο «προχειρότητα και ανοργανωσιά» στον τρόπο που υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στον τομέα του τουρισμού, και μάλιστα... ανησυχεί για λογαριασμό τους που με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι θα... ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας από υπηρεσία σε υπηρεσία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου αυτό που έχει να καταλογίσει στις δύο ΑΕ, εκείνες του φεστιβάλ και της περιουσίας του ΕΟΤ είναι... γενικώς «προχειρότητα, ανοργανωσιά και σπατάλη του δημοσίου χρήματος, ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι με τα ΠΔ που προωθεί η κυβέρνηση «οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα φτάσουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, όταν διαπιστώσουν ότι δε λύνονται τα οικονομικά τους προβλήματα»!

Τα έργα και οι ημέρες εκείνων που ηγούνται του συνδικαλιστικού οργάνου των εκατοντάδων υπαλλήλων του ΕΟΤ αποδεικνύουν -δεν το κρύβουν εξάλλου- ότι εξαντλούν την «αγωνιστικότητά» τους στο να ασκούν κριτική στο πώς υλοποιείται η πολιτική του ξεπουλήματος και στο να καλλιεργούν σκόπιμα τη λογική της αποκοπής των εργασιακών δικαιωμάτων από αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ