Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΦΑ
Νέο τελεσίγραφο

Ο «πόλεμος» ελληνικών ποδοσφαιρικών αρχών (ΕΠΑΕ, ΕΠΟ)-ΓΓΑ και των συμμάχων τους, ΦΙΦΑ-Ευρωπαϊκή Ενωση, αντίστοιχα, αναζωπυρώθηκε. Η περίοδος επιφανειακής ύφεσης διακόπηκε από το νέο τελεσίγραφο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Με καταληκτική ημερομηνία τη 15η του Φλεβάρη η ΦΙΦΑ ζητάει... συμμόρφωση της ΓΓΑ αλλιώς (ξανα)απειλεί με κυρώσεις.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο γγ, Μισέλ Τσεν Ρουφίνεν, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιεσδήποτε αποφάσεις είναι αντίθετες των Καταστατικών και Κανονισμών των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Μία άλλη σημαντική έκβαση είναι η επαναθέσπιση των διατάξεων που αφορούν στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (νόμοι των παιχνιδιών, κανονισμοί διαιτησίας κτλ.) αμέσως μετά την έγκρισή τους από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας. Είναι απαράδεκτο εξωτερικές πλευρές εκτός της ΕΠΟ να επιδοκιμάζουν τέτοιου είδους κανονισμούς που αφορούν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η ΕΠΟ έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία να αντιπροσωπεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν από οποιεσδήποτε εσωτερικές ή εξωτερικές αρχές.

Δε θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω παρέμβαση από οποιονδήποτε εξωτερικό τρίτο παράγοντα, εκτός της ΕΠΟ. Ολοι οι κανονισμοί πρέπει να εγκριθούν από όλα τα απαραίτητα μέρη της εθνικής σας ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα καταστατικά σας (ΓΣ, ΔΣ, επιτροπές κτλ.) και πρέπει να εφαρμοστούν με άμεσες ενέργειες, εάν αυτό αποφασιστεί, αλλά χωρίς περαιτέρω ανάμειξη από οποιονδήποτε τρίτο παράγοντα (συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης). Οποιαδήποτε μέλη ή επιτροπές της Ομοσπονδίας σας, τα οποία δε σέβονται τις διατάξεις των ειδικών κανονισμών, πρέπει να δεχτούν κυρώσεις σύμφωνα με τους πειθαρχικούς κανονισμούς ή να αντικατασταθούν σύμφωνα με τα άρθρα της Ομοσπονδίας. Σχετικά με την πληροφορία σας ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού προετοιμάζει νομοθεσία για θέματα διαιτησίας, χωρίς τη δική σας συμφωνία και με διατάξεις που δεν έχουν εγκριθεί από τις ΓΣ σας, πρέπει να σας ειδοποιήσουμε για μια ακόμη φορά ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι αποδεκτές. Σας ζητάμε να εγγυηθείτε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2001, ότι η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται (είναι σύμφωνη) με τα άρθρα της ΦΙΦΑ για τις ομοσπονδίες, σύμφωνα με τους όρους που υπάρχουν για τα κράτη-μέλη με τον οργανισμό μας. Εάν δε λάβουμε κάποια θετική πληροφόρηση από την Ομοσπονδία σας μέσα σε αυτή την προθεσμία, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες κατά της Εθνικής σας Ομοσπονδίας».

Στη ΓΓΑ χαρακτήρισαν αστεία την επιστολή, ενώ ανάλογη εκτίμηση έκαναν και στελέχη της ΕΠΑΕ! Πάντως, το νέο επεισόδιο αναδεικνύει τις ευθύνες της ΓΓΑ (υφυπουργού και συνεργατών) που επιτρέπει στην υφιστάμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας να βρίσκεται στη θέση της. Επίδειξη δύναμης και εφαρμογής των νόμων ο Γ. Φλωρίδης έκανε στην Ομοσπονδία Παγοδρομίας. Για την ΕΠΟ, είτε γιατί δε γνωρίζουν πώς είτε γιατί δε θέλουν πραγματικά, κάνουν μόνο δηλώσεις... Συνεπώς καθίστανται συνυπεύθυνοι και για τις πράξεις της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ