Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ψήφος στον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό

Να ενισχύσουν με την ψήφο τους τον «Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εργατοϋπαλλήλων Ναυπηγείων Ελευσίνας», καλούνται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, μπροστά στις εκλογές του σωματείου, που γίνονται στις 5, 6 και 7 Φλεβάρη.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου η επίθεση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ισοπεδώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

«Αυτή η πολιτική, είναι κοινή συνείδηση σε όλους μας, ότι δεν αντιμετωπίζεται από τις σημερινές πλειοψηφίες που υπάρχουν, από το σωματείο ως τη ΓΣΕΕ. Ενας από τους σοβαρούς λόγους για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά όργανα, ξεκινά από το Σωματείο», υπογραμμίζει ο συνδυασμός, για να υπενθυμίσει στους εργαζόμενους ότι: «Ο Συνδυασμός μας αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν, με τις λίγες δυνάμεις που είχε στο Διοικητικό Συμβούλιο πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των εργαζομένων για να αποκαλυφθεί αυτή η πολιτική».

Για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, υπογραμμίζει ότι αφορούν τις άσχημες συνθήκες στο χώρο παραγωγής, τη βελτίωση του εισοδήματός τους, την αύξηση του προσωπικού -κύρια στην παραγωγή με συμβάσεις αορίστου χρόνου- και την απομάκρυνση των εργολάβων.

Καταλήγοντας, διατυπώνει τα αιτήματα για: Βελτίωση του εισοδήματός μας. Ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς. Αξιολογήσεις και διαβάθμιση των εργαζομένων με διαφάνεια. Καθορισμός κατώτερου μεροκάματου όχι κάτω του Γ' τεχνίτη. Πλήρη σταθερή απασχόληση - 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ