Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποφάσισαν αγώνες κόντρα στη συνδικαλιστική πλειοψηφία

Την ώρα που η ΠΑΣΚΕ πρότεινε εφεδρεία για τους αποσπασμένους για να ...σωθούν οι διοικητικοί, οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και αποφάσισαν «ούτε μία απόλυση δεκτή»!

Με την αποδοχή των προτάσεων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας «σφραγίστηκε» η χτεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Γεγονός που αναδεικνύει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και τις δυνατότητες συσπείρωσης νέων δυνάμεων στο ταξικό κίνημα. Και αυτό σε έναν σύλλογο όπου η ΠΑΣΚΕ έχει την απόλυτη πλειοψηφία και που ο συσχετισμός δύναμης είναι συντριπτικά σε βάρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, η σημερινή απεργία και η επόμενη στις 19 Οκτώβρη. Στο Υπουργείο Παιδείας προβλέπονται 1.500 οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, δουλεύουν 500 διοικητικοί υπάλληλοι και οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνέλευση με συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο του Δημοσίου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έκανε δύο προτάσεις οι οποίες έγιναν δεκτές από τη γενική συνέλευση.

Η μία πρόταση ήταν ότι δε γίνεται ούτε μία απόλυση δεκτή και πως όταν ανακοινωθεί λίστα ονομάτων που εντάσσονται σε εργασιακή εφεδρεία τότε οι εργαζόμενοι προχωράνε αυτόματα σε 24ωρη απεργία και σε κλιμάκωση της πάλης με όλες τις μορφές.

Η δεύτερη πρόταση έδωσε αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου να εκφυλίσει τον αγώνα των εργαζομένων, προτείνοντας σήμερα να γίνει κατάληψη του υπουργείου, ώστε να μη δηλωθεί η απεργία και να μη χαθεί το μεροκάματο! Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ ήταν: «Αυτόν τον αγώνα θα τον πληρώσουμε και με τον ιδρώτα μας και με το αίμα μας. Είναι αγώνας ταξικά δίκαιος και τίμιος. Η απεργία είναι το πιο σημαντικό όπλο της εργατικής τάξης. Δεν μπορούμε να δώσουμε λαβές για να χτυπήσει ο αντίπαλος τον αγώνα μας. Δεν μπορεί να δηλώνουμε απεργοί και να παίρνουμε το μεροκάματο. Είναι φαινόμενα σήψης και εκφυλισμού στο εργατικό κίνημα και έχουμε υποχρέωση να το προστατέψουμε από αυτά». Αυτή η θέση έγινε ομόφωνα δεκτή από τη γενική συνέλευση και μάλιστα λήφθηκε απόφαση για την περιφρούρηση της απεργίας από τα ξημερώματα.

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε και καταδίκη της προσπάθειας της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου να υπονομεύσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Να στρέψει τους μόνιμους στους συμβασιούχους, τους αποσπασμένους στους διοικητικούς, τους εργαζόμενους του Δημοσίου σε αυτούς του Ιδιωτικού. Τρανταχτή απόδειξη του ρόλου της πλειοψηφίας είναι η εξής θέση της: Αν είναι να μπουν σε εφεδρεία οι διοικητικοί - μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας καλύτερα να μπουν οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, λένε: «Να καούν αυτοί να σωθούμε εμείς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ