Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήθηκαν αντιπροσωπείες ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ. Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα, στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Κόμματός του.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Μάκη Κοψίδη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Την αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ συγκροτούσαν ο Μανώλης Μπακόπουλος ευρωβουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Μανώλης Δασκαλάκης και ο Σπύρος Κουτσουβέλης, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Σκοπός της συνάντησης των αντιπροσωπειών ήταν η αναζήτηση κοινών σημείων δράσης και η ενίσχυση της κοινής δράσης ανάμεσα στα δυο κόμματα, σε ζητήματα που υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Σύμφωνα, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΚΙ, «η συνάντηση ήταν χρήσιμη, εποικοδομητική και ελπιδοφόρα. Μέσα από πνεύμα ειλικρίνειας, ανταλλάχτηκαν απόψεις σε σειρά από θέματα που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού (εργασιακά, εξωτερική πολιτική, αγροτικό, ασφαλιστικό, Παιδεία, Υγεία) και θα μπορούσε να υπάρξει κοινή δράση». «Και οι πλευρές», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «συμφώνησαν ότι η κοινή δράση είναι αναγκαία και, παρά τις διαφορές, μπορεί να εκφραστεί στα μέτωπα δράσης».

Ο Δ. Γόντικας

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Γόντικας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Οπως έχουμε κατ' επανάληψη δηλώσει, το ΚΚΕ έχει ως πάγια πολιτική και μόνιμη προσπάθειά του την ανάπτυξη της κοινής δράσης, με όποιες δυνάμεις υπάρχει σύμπτωση απόψεων στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο, με σκοπό να ενισχυθεί η αντίστασή του απέναντι στην πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, ώστε μέσα από αυτό τον αγώνα να ανοίξει μια προοπτική αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σ' αυτό το πνεύμα συζητήσαμε με την αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, προς αναζήτηση σημείων κοινής δράσης, ή για την ενίσχυση της κοινής δράσης, όπου υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Και υπάρχουν μια σειρά ζητήματα. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σ' αυτό το πνεύμα».

Ο Σπ. Κουτσουβέλης

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο Σπ. Κουτσουβέλης σημείωσε: «Και για μας, για το ΔΗΚΚΙ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς, είχαμε σήμερα τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Ηταν μια συνάντηση χρήσιμη, εποικοδομητική και ειλικρινής. Θα λέγαμε ελπιδοφόρα. Θίχτηκαν μια σειρά από ζητήματα, αυτή η πρώτη συζήτηση οπωσδήποτε είχε ένα αποτέλεσμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά σημεία κοινής δράσης και αποφασίσαμε οι δυο αντιπροσωπείες να συνεχίσουμε αυτές τις επαφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ