Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Δε χρειάζεται τρομονόμος

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει τις προσπάθειες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη»

Την αντίθεσή του στον τρομονόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βύρωνα. Παράλληλα αποφάσισε να στηρίξει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Η τελευταία έχει ήδη συναντηθεί με τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ και της ΓΣΕΕ, ενώ και οι επαφές που έχουν γίνει με το ΔΣΑ ήταν σε θετικό κλίμα. Μάλιστα, το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τον τρομονόμο.

Στην απόφασή του το ΔΣ του Βύρωνα τονίζει ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο «την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Γης που αγωνίζονται για δημοκρατία, ισότητα και ελευθερία. Είμαστε αντίθετοι στους νέους και παλιούς τρομονόμους που στόχο έχουν τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών, την ποδηγέτηση του λαϊκού κινήματος, την τρομοκράτηση, τελικά, κάθε ανθρώπου που εξακολουθεί να σκέφτεται ελεύθερα και να αντιδρά στην απαράδεκτη κοινωνική και οικονομική κατάσταση που μας περιβάλλει. Θέση μας είναι ότι δε χρειάζονται άλλοι νόμοι.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει και να διευρυνθεί η πάλη του λαού μας. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να καταργηθεί «ο καιάδας» της ανεργίας και της παρακμής, να βελτιωθούν οι κοινωνικές κατακτήσεις και να μπει «φρένο» στην αφαίμαξη του λαού μας».

Για το θέμα αυτό ο δήμος Βύρωνα αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» έχει ζητήσει από δεκάδες μαζικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς τη συμβολή τους για τη στήριξη των πρωτοβουλιών της, ώστε να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα η κοινή γνώμη. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη βομβιστική επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Β. Μιχαλολιάκου, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αξιοποιούν αυτήν την ενέργεια για να επιταχύνουν την προετοιμασία της κοινής γνώμης, με σκοπό τη συρρίκνωση δημοκρατικών κατακτήσεων και εγγυήσεων και την ψήφιση του τρομονόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ