Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Συντονίζονται οι αντιπολεμικές δυνάμεις

Θερμή ήταν η ανταπόκριση που βρήκε από τους φορείς της Καλαμαριάς η πρόσκληση της «Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» προκειμένου να ενισχυθεί και να συντονιστεί το φιλειρηνικό αντινατοϊκό κίνημα του λαού της Καλαμαριάς. Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΚ με τη συμμετοχή πολιτιστικών, εξωραϊστικών, συνδικαλιστικών, και άλλων φορέων, υπογραμμίστηκε ο δολοφονικός ρόλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων, το διαρκές έγκλημα των βομβαρδισμών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία και οι ευθύνες όσων τους συνυπέγραψαν.

Από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων εκφράστηκε η ανάγκη συσπείρωσης για την πλατιά δημοσιοποίηση και ενεργοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς πριν από ενάμιση χρόνο, που ζητούσε την αποχώρηση του κλιμακίου του ΝΑΤΟ από το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα». Με την ίδια απόφαση ζητούνταν η απόδοση του χώρου αυτού, όπως και του υπόλοιπου στρατοπέδου, στο λαό της πόλης με σκοπό να γίνει υπερτοπικό πάρκο πρασίνου και πολιτισμού.

Ακόμα αποφασίστηκε να γίνει εκδήλωση στην Καλαμαριά με αιτήματα:

- Να αποσυρθεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί.

- Να επιστρέψει η ελληνική στρατιωτική δύναμη από το Κόσσοβο.

- Να επιστρέψουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα οι Ελληνες φοιτητές της Γιουγκοσλαβίας.

- Να αποκατασταθεί (όσο είναι δυνατό) το περιβάλλον στη Γιουγκοσλαβία με έξοδα των υπευθύνων (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) αυτής της κολοσσιαίας οικολογικής καταστροφής.

- Να φύγει το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ από την Καλαμαριά και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της πόλης ο χώρος που καταλαμβάνει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα, ο Σύλλογος κατοίκων Βυζαντίου, ο Σύλλογος Κατιρλιωτών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Κρήνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Καλαμαριάς, το Παράρτημα Καλαμαριάς Οικοδόμων, η Ενωση Σκακιστών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, η Ενωση Γονέων Δήμου Καλαμαριάς, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δημοτικών και γυμνασίων, Επιτροπές Ειρήνης, η ΠΕΑΕΑ, γονείς φοιτητών στη Γιουγκοσλαβία κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στην πολιτική του ξεπουλήματος (2006-03-15 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Καλαμαριά (2003-10-15 00:00:00.0)
Με τον Δαμιανό Παπαδόπουλο στην Καλαμαριά (2002-03-12 00:00:00.0)
Επιστημονική ημερίδα για τις επιπτώσεις του πολέμου (2001-02-06 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟική πανστρατιά φορέων και προσωπικοτήτων (2001-02-01 00:00:00.0)
Μαζική, δυναμική, συγκροτημένη αντίσταση (2001-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ