Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αμεση και γρήγορη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς η κυβέρνηση προχωρά με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που φέρνει χιλιάδες απολύσεις, αποφάσισε σε χτεσινή του σύσκεψη το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων στους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, ΟΚΑΑ, ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΠΕ ΜΠΕ κ.ά.).

Στη σύσκεψη που έγινε με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων από πολλούς χώρους συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει ταχύτατα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό στο τσεκούρωμα χιλιάδων εργαζομένων. Γι' αυτό επισημάνθηκε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση να κλιμακώσουν τη δράση τους ώστε να μην επιτρέψουν ούτε μία απόλυση εργαζόμενου.

Στα πλαίσια αυτά στη σύσκεψη καταλήχθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δράσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα και με αποκορύφωμα την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη. Ετσι αποφασίστηκε να καλεστούν τα σωματεία να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ερχόμενη βδομάδα την ημέρα που θα ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία. Ταυτόχρονα, θα σταλεί επιστολή του Συντονιστικού προς τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με την οποία θα τις καλεί να κηρύξουν επίσης απεργία την ίδια ημέρα για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Ακόμα, στην επιστολή θα ζητείται από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να μετατραπεί η 24ωρη πανεργατική απεργία σε 48ωρη στις 19 και 20 Οκτώβρη. Τέλος, αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη να γίνει από τα μέλη του Συντονιστικού μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή σε όλα τα κόμματα και να δοθεί συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ