Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποίηση τυφλών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

«Κάτω τα χέρια από τα επιδόματά μας!» φώναξαν χτες το μεσημέρι

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν χτες το μεσημέρι τυφλοί και άνθρωποι με προβλήματα όρασης από διάφορες περιοχές της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, τις περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο κανονισμό καθορισμού του βαθμού αναπηρίας και την επιτροπή επανεκτίμησης των κοινωνικών επιδομάτων, που συνέστησε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Ξεχώρισε η δυναμική παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων με το πανό της που έγραφε «Δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, πάλη για ανατροπή και κοινωνία άλλη» και τα συνθήματά τους, όπως «Την κρίση να πληρώσουν οι πλουτοκράτες και όχι οι ανάπηροι και οι εργάτες». Τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων προκάλεσε η προσπάθεια της αντιπροσωπείας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και της ΕΣ ΑμΕΑ να αποκλείσουν τους αντιπροσώπους της ΣΕΑΑΝ από τη συνάντηση στο υπουργείο. Μάλιστα, όταν οι αντιπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ και της ΕΣΚ Τυφλών επιχείρησαν να ανέβουν στο υπουργείο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους σταματήσουν σπρώχνοντας, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών. Τελικά, αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα δεχτούν καμία περικοπή στα επιδόματα και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο για να ακούσουν τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο, η οποία τους κάλεσε να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό και να παλέψουν - ανάμεσα σε άλλα - για ενιαίο επίδομα αναπηρίας 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, 720 ευρώ το μήνα για εργαζόμενους και συνταξιούχους με πλήρη σύνταξη, 1.120 ευρώ για άνεργους, ανασφάλιστους και ανίκανους προς εργασία και προσαυξήσεις μέχρι 1.500 ευρώ για τους πολύ βαριά ανάπηρους. Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους ανάπηρους και τους τυφλούς μέχρι τα Χριστούγεννα. Εκτακτα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν βαριά αναπήρους.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΕΣ ΑμΕΑ και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διεκδικούν να εξαιρεθούν τα ΑμΕΑ από τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, λες και για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δεν αποτελούν «αφαίμαξη» του πενιχρού τους εισοδήματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ