Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η μαζική παράσταση για τους ανέργους

Από 7 έως 11 Νοέμβρη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου

Από προηγούμενη κινητοποίηση των οικοδόμων για τους ανέργους του κλάδου
Από προηγούμενη κινητοποίηση των οικοδόμων για τους ανέργους του κλάδου
Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), απαιτώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων, προχωρά σήμερα, Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων επισημαίνει:

«Συναγερμός. Ολοι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε το μπόι μας. Να πούμε "δεν πάει άλλο!" Να βγούμε στο δρόμο για να μη μας καταντήσουν ζητιάνους. Να απαιτήσουμε τώρα να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ στους άνεργους οικοδόμους. Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ανεργία στον κλάδο βασανίζει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι συνάδελφοι που έχουν μήνες να κάνουν μεροκάματο. Χιλιάδες αναζητούν μεροκάματο στο εξωτερικό, κακοπληρωμένοι και σε άθλιες συνθήκες διαμονής και εργασίας. Οι πιο τυχεροί προσπαθούν να βουλώσουν τις τρύπες του οικογενειακού προϋπολογισμού κάνοντας ένα - δύο μεροκάματα τη βδομάδα. Αισθάνονται και περισσότερο τυχεροί αν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Η ανεργία, η συνεχής ακρίβεια, τα κακοπληρωμένα μεροκάματα έχουν οδηγήσει τις οικογένειές μας μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και υποσχέσεις. Μέχρι τώρα κάναμε κράτει από το χασάπη, το σούπερ μάρκετ, το φούρναρη. Αλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Βγαίνουμε στους δρόμους, γιατί παλεύουμε για την επιβίωση των οικογενειών μας.

Είναι ζήτημα επιβίωσης να διεκδικήσουμε να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Δε δεχόμαστε καμιά απάντηση από την κυβέρνηση που να μας λέει «δίκιο έχετε αλλά δεν υπάρχουν λεφτά». Εχουμε βαρεθεί να ακούμε το ίδιο τροπάριο. Για μας λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά όμως λεφτά υπάρχουν για να πριμοδοτείται το κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις με δεκάδες δισ. ευρώ. Γνωρίζουμε ότι δε θα καλυτερέψει η ζωή μας ακόμα και αν επιβάλουμε να παρθούν τα μέτρα που προτείνουμε για την άμεση ανακούφιση των ανέργων. Ομως, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, γιατί η ζωή των οικοδόμων και των οικογενειών τους έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού».

  • Η κεντρική εφορευτική επιτροπή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας - που εκλέχτηκε από τη γενική συνέλευση στις 2 Οκτώβρη - στη συνεδρίασή της την περασμένη Πέμπτη 6 Οκτώβρη, αποφάσισε πως οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου θα διεξαχθούν από 7 μέχρι 11 Νοέμβρη 2011, στις έδρες των παραρτημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ