Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Οκτώβρη

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, 1 μ.μ., και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Με εξορμήσεις, συζητήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του μετάλλου στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας μεθαύριο Πέμπτη 13 Οκτώβρη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ. και στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στη 1 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική και στην εντεινόμενη επίθεση της εργοδοσίας, όπως αυτή εκφράζεται με τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία κλπ., στον κλάδο.

«Η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση της πάλης των μεταλλεργατών μέσα από τα ταξικά τους σωματεία στον κλάδο, με συντονισμένο αγώνα να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Ελευσίνας «Η ΜΑΣΣΙΝΑ», Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Εργατοϋπαλληλική Ενότητα ΕΑΣ Υμηττού και Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΜΑΛΤΕΖΟΣ». Και σε άλλο σημείο, τονίζουν: «Κλιμακώνουμε την αντίδραση των μεταλλεργατών απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, αλλά και στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ, που υπονομεύουν κάθε προοπτική σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου».

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» έχει ήδη προχωρήσει σε εξορμήσεις και συζητήσεις με εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως «ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ», «ΣΙΤΡΟΕΝ», «ΚΑΟΥΣΗΣ», «ΓΚΡΑΝΤΕΞ» κλπ. Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθεί, εκτός απ' τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 3ωρη στάση εργασίας, και η μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 19 Οκτώβρη. Ιδιαίτερη βαρύτητα οι ταξικές δυνάμεις δίνουν στη συμμετοχή των ανέργων του κλάδου στις επερχόμενες κινητοποιήσεις, καθώς και στους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ