Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέες βολές Κούγια

Νέες σοβαρότατες κατηγορίες διατύπωσε δημόσια (ρ/σ «Sentra 103,3») ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλ. Κούγιας. Ισχυρίστηκε πως η πρωτόδικη απόφαση υποβιβασμού της πατρινής εταιρείας είναι γιατί «τα πήρανε... Ευθέως σας το λέω. Αυτή είναι η κρίση μου». Επανέλαβε ότι πρόκειται για «παράνομη πειθαρχική δίωξη», δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επιλογή συγκεκριμένου αθλητικού δικαστή «γιατί γνώριζαν» πως «ουσιαστικά οδηγήθηκε σε έξοδο από την τακτική δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Εχει προσωπική σχέση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, ο οποίος τον πήγε εκεί»... Και στη συνέχεια επιτέθηκε σ' ολόκληρο το δικαιοδοτικό όργανο: «Το Πειθαρχικό Δικαστήριο της Football League είναι μία επιτροπή, στην οποία ο καθένας, που στο μυαλό του είχε κάτι πονηρό, έβαζε ή τον δικηγόρο του ή τον ασκούμενο του δικηγόρου του ή συνεργάτη του δικηγόρου του. Για να καταλάβετε, η κουμπάρα του Κομπότη και η ασκούμενη δικηγόρος στο γραφείο του Δημακόπουλου ήταν αθλητική δικαστής. Φίλη του στενή και δικηγόρος του δικηγόρου του Δημακόπουλου είναι και εκείνη που δίκασε (Τρίκαλα). Ο Ζηγογιάννης είναι χρόνια στο ίδιο γραφείο με τον Τάσο τον Κανελλόπουλο, τον αδερφό του Θανάση»...

Αραγε θα υπάρξει αντίδραση των αρμοδίων στους (νέους) ισχυρισμούς Κούγια ή (για μια ακόμα φορά) θα στρουθοκαμηλίσουν; Θα υπάρξουν τιμωρίες (είτε για επίορκους, είτε για αναπόδειχτες κατηγορίες) ή θα γίνουν δηλώσεις ένθεν κακείθεν και τελικά θα «ξεχαστεί» και αυτή η ιστορία (όπως ανάλογες, με διάφορους εμπλεκόμενους, στο παρελθόν);

Στο μεταξύ, Αστέρας Τρίπολης (πρωτόδικα έχει τιμωρηθεί με υποβιβασμό) και ΟΦΗ (είχε αθωωθεί και έκανε προσφυγή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) κατέθεσαν υπόμνημα και πλέον αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Προσφυγή - κατά της πρωτόδικης απόφασης υποβιβασμού του στη Football League 2 - κατέθεσε χτες και ο Διαγόρας.

Επίσης, αναβλήθηκε (ξανά) το - προγραμματισμένο για σήμερα - Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Λόγω, σύμφωνα με το Συνεταιρισμό, «των εκκρεμών (ακόμα) διαδικασιών ενώπιον διαφόρων Δικαιοδοτικών Οργάνων».

Παραπομπές

Ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για κέρδη από στοιχηματισμό σε ύποπτα παιχνίδια. Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ν. Κωνσταντίνου, απήγγειλε (με την ολοκλήρωση της σχετικής προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης) κατηγορίες σε βάρος 16 εμπλεκόμενων.

Οι έξι από αυτούς παραπέμπονται να απολογηθούν στον ανακριτή για κακουργηματική απάτη (ποσά πάνω από 75.000 ευρώ) και οι υπόλοιποι δέκα, με απ' ευθείας κλήση, να δικαστούν για απλή απάτη στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι εμπλεκόμενοι (κατά το κατηγορητήριο) είχαν σχετική ενημέρωση και αποκόμισαν κέρδη, κατ' εκτίμηση, συνολικά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, από παιχνίδι (Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3) που συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα της UEFA. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, από το 45' έως το 80' παρατηρήθηκε μεγάλος στοιχηματισμός στο over (να επιτευχθούν περισσότερα των δύο γκολ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ