Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Απεργία ξεκινούν σήμερα στα πετρελαιοειδή

Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός παζαρεύει τη χασούρα. Σε εργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ Ενέργειας

Επ' αόριστο απεργία σε όλο τον κλάδο κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και τη Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), η οποία ξεκινά σήμερα με ζήτημα αιχμής την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου το οποίο χτυπά τους μισθούς των εργαζομένων και στις πρώην ΔΕΚΟ (και των εταιρειών του Ομίλου ΕΛΠΕ), αλλά και καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ) καλεί σε αγώνα για να εξαιρεθεί ο όμιλος από το πολυνομοσχέδιο! Μια αντίληψη που διαιρεί τους εργαζόμενους, υποσκάπτει τους αγώνες τους. Αναλόγως, η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ) την περασμένη Κυριακή ανέβαλε τη συνεδρίαση του ΔΣ γιατί χθες το απόγευμα θα είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» στη ΓΕΝΟΠ υπήρξε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου για μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων κατά 14%, μείωση που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες περικοπές των μισθών και που αθροιστικά θα ανεβάσουν τις απώλειες των εργαζομένων στο 40%.

Στην αντίπερα όχθη στέκονται οι ταξικές δυνάμεις. «Η επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους και για αυτό ενιαία πρέπει να απαντήσουμε», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ενέργειας. Στιγματίζει και καταδικάζει τις ευθύνες των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών στη ΔΕΗ και τα Πετρέλαια. Για το ζήτημα της εξαίρεσης επισημαίνει πως «η όποια εξαίρεση θα διευκολύνει να περάσουν τα μέτρα και στη συνέχεια θα τσακίσει και όσους σε πρώτη φάση θα εξαιρεθούν από επιμέρους πλευρές. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη πείρα».

Το ΠΑΜΕ Ενέργειας τονίζει ότι απαιτείται γενικευμένη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και καλεί σε οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με όλες τις μορφές. Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, πρέπει να ξεπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και να περάσουν στην αντεπίθεση. Να απαιτήσουν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, να μην περάσει η λεηλασία των εισοδημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ