Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κοινός ο αγώνας κατά της ανεργίας

Πλατιά σύσκεψη για τον, από κοινού, συντονισμό της πάλης οργανώνουν, στις 14 Οκτώβρη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών, (μέλος ΟΓΕ), οργανώνουν πλατιά σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών, λαϊκών επιτροπών, ανέργων και εργαζομένων, την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητηθεί η από κοινού οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία των ανέργων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η σύσκεψη κρίνεται επιβεβλημένη γιατί η ανεργία, τόσο στο Νομό Λάρισας, όσο και γενικότερα, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις όσο οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, βυθίζοντας στην απόγνωση τους ανέργους και τις οικογένειές τους». Κι αφού αναφέρονται τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναδεικνύουν το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος, τονίζεται: «Η ανεργία δεν θα περιορισθεί με την πολιτική της επιδότησης των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και η ΝΔ, για να κάνουν δήθεν προσλήψεις. Αυτή η πολιτική, αποδεδειγμένα ανακυκλώνει την ανεργία με επιδοτούμενες ολιγόμηνες προσλήψεις μικρού μέρους των ανέργων στις θέσεις αυτών που θα απολύονται, εξασφαλίζοντας τζάμπα εργατικό δυναμικό και ζεστό χρήμα σε εργοδότες, αλλά και σε διάφορα ΚΕΚ που θα κάνουν σεμινάρια «κατάρτισης».

Η ανάπτυξη που υπόσχονται η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και ο ΣΕΒ, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, γιατί ο στόχος της είναι αποκλειστικά η ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου.

Το πρόβλημα της ανεργίας όπως και όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους, είναι απόρροια του καπιταλιστικού συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, προκειμένου να βγάζουν οι καπιταλιστές όσο περισσότερα κέρδη μπορούν, αλλά και των πολιτικών των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), που υπηρετούν συνειδητά αυτά τα συμφέροντα.

Κατά συνέπεια, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουμε ότι η ανεργία θα λυθεί μέσα σ' αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Η εξασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με εισόδημα που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και η εξασφάλιση δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, φτηνής και ποιοτικής κατοικίας, ενέργειας, επικοινωνιών και μεταφορών, προϋποθέτει να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη από τους καπιταλιστές. Επομένως, η πάλη των ανέργων και εργαζομένων πρέπει να έχει τέτοιο προσανατολισμό, διεκδικώντας παράλληλα τη λήψη άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης των ανέργων και μέτρα περιορισμού της ανεργίας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν την αθλιότητα με το επίδομα ανεργίας (2016-09-02 00:00:00.0)
Πρόκληση και κοροϊδία για τους άνεργους οι προτάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (2006-06-29 00:00:00.0)
Τζάμπα δουλιά... (2006-03-25 00:00:00.0)
Να γίνουν τα εργοστάσια λαϊκή περιουσία (2005-07-17 00:00:00.0)
Μποναμάς τετραετίας προς τους βιομηχάνους (2004-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ