Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Γιορτή για τα παιδιά ντόπιων και ξένων εργατών

Διοργανώνουν την Κυριακή το ΠΑΜΕ, η ΠΣΟ και η Επιτροπή Αγώνα Εργατών Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου

«Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας είναι δημιούργημα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της και καλεί τις λαϊκές οικογένειες να συμμετέχουν στη γιορτή για τα παιδιά των εργαζόμενων και ανέργων μεταναστών της περιοχής την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμο Κορωπίου, στις 6 μ.μ. Την εκδήλωση διοργανώνουν, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας (17 Οκτώβρη), η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Αγώνα Εργατών βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση είναι στοιχεία σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα. Δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Η κρίση των καπιταλιστών βγάζει στο περιθώριο ολοένα και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες μεγαλώνοντας τα ποσοστά των εξαθλιωμένων.

Το Παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η ΠΣΟ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ που είναι ενεργό μέλος της ΠΣΟ, σημαδεύουν με τους αγώνες τους την πολιτική και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Αγωνίζονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους άνεργους αλλά και στους εργαζόμενους μιας βιομηχανικής περιοχής που μέρα με τη μέρα βιώνουν όλο και περισσότερη φτώχεια, όλο και περισσότερη πίεση εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να σωθούν οι βιομήχανοι.

Θέλουμε να χαρίσουμε ένα ζεστό χαμόγελο και μια ώρα ξεγνοιασιάς στα παιδιά που αναγκάζονται να περιορίζουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, βλέποντας άδεια τα πορτοφόλια των γονιών τους.

Θέλουμε επίσης να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η εργατική τάξη μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που είναι εχθρός στα συμφέροντά της.

Μπορεί, και επιβάλλεται, να οργανωθεί στα συνδικάτα, να αγωνιστεί και να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία και οικονομία, η οποία θα σχεδιάζει την παραγωγή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι των καπιταλιστών.

Χρειαζόμαστε τα παιδικά χαμόγελα - αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας. Για την κατάργηση της πολιτικής που γεννά τη φτώχεια και την εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ