Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λυσσαλέο μέτωπο στους εργατικούς αγώνες

Για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης βγαίνει μπροστά και καταγγέλλει κάθε απεργιακή κινητοποίηση

Σταθερό το μέτωπο κατά των λαϊκών αγώνων και των απεργιακών κινητοποιήσεων κρατάει η ηγεσία της ΝΔ, στο πλαίσιο της έμπρακτης συστράτευσης για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Ταυτόχρονα, διαγκωνίζεται με την κυβέρνηση για το ποιος πιστεύει και στηρίζει πιο αποτελεσματικά τους στόχους του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου και τις αντιλαϊκές «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που απαιτούνται για να επιτευχθούν.

Από τη σκοπιά αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου άσκησε κριτική στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μείωσε το σπάταλο κράτος, ως όφειλε, δεν προχώρησε ούτε καν τις διαρθρωτικές αλλαγές που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και τις έχουμε στηρίξει».

Συντάχθηκε επίσης με την ψεύτικη και υποκριτική κριτική που ασκούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το μέγεθος της σύμπλευσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική. «Ναι, βλέπουμε συναίνεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις θέσεις της ΝΔ. Βλέπουμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υιοθετούν τις καταγγελίες μας για τις πρακτικές της κυβέρνησής τους, που αυξάνουν το σπάταλο κράτος», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι αυτά αποτελούν δικαίωση της ΝΔ «που τα φωνάζει εδώ και ενάμιση χρόνο». Το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν με χέρια και πόδια την εφαρμοζόμενη πολιτική, δεν έχει καμία σημασία για τον εκπρόσωπο, γιατί το ίδιο κάνει και η ΝΔ.

Κλιμακώνοντας τις πιέσεις για επιτάχυνση των άγριων μέτρων, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν υλοποιεί μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί και ψηφιστεί στη Βουλή. «Το θέμα της συναίνεσης είναι ένα άλλοθι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, γιατί είναι αναποτελεσματική και γιατί ακόμα και αυτά τα οποία η ΝΔ έχει στηρίξει, διαρθρωτικές αλλαγές και άλλα μέτρα, δεν έχουν εφαρμοστεί», είπε (στο «Φλας»).

Την ίδια στιγμή, έμμεσα πλην σαφώς, ο εκπρόσωπος της ΝΔ προέτρεψε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αστυνομική βία για να αντιμετωπιστεί η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τη «υγεία εκατομμυρίων πολιτών» στο Λεκανοπέδιο, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της «και να δώσει λύση εδώ και τώρα για να προφυλάξει την υγεία των πολιτών». Στο ίδιο μήκος, ο τομεάρχης Πολιτισμού Θ. Δαβάκης χαρακτήρισε «ένα ακόμα πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας μας» την 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Γενικότερα, δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση που να μην καταδικάζεται από την ηγεσία της ΝΔ, αναπαράγοντας ταυτόχρονα τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς περί συντεχνιών που αγωνίζονται για προνόμια σε βάρος της κοινωνίας. «Τα συνδικαλιστικά αιτήματα ή οι συντεχνίες είναι αιτήματα που βολεύουν κάποιους για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δε λυτρώνουν τον ελληνικό λαό», υποστήριξε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ) η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Β. Τζότζολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ