Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν' ο ίδιος ο λαός

Κατάμεστη η αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη χτεσινή εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

«70 χρόνια ΕΑΜ. 2011: Συμμαχία για Λαϊκή Εξουσία. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων». Τα διδάγματα από την ηρωική εποποιία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και κυρίως τα σημερινά καθήκοντα που ορθώνονται μπρος στο λαό, για να σαλπίσει, αυτή τη φορά, τη λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του, λαϊκή εξουσία και οικονομία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, που διοργάνωσαν χτες η ΚΕ του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Η αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, ήταν κατάμεστη με κόσμο που έφτανε μέχρι έξω στο φουαγιέ, παρακολουθώντας την εκδήλωση από οθόνη. Καλαίσθητα ταμπλό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της ΕΑΜικής αντίστασης «υποδέχονται» τον κόσμο. «9 δεκαετίες αγώνας και θυσία το Κάπα Κάπα Εψιλον στην πρωτοπορία», «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ - δόξα και τιμή στο ΚΚΕ». Η εκδήλωση «ντύθηκε» με συνθήματα για την υπερενενηντάχρονη ιστορία του ΚΚΕ, με αντάρτικα τραγούδια για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, με τις γροθιές υψωμένες στο «Επέσατε θύματα». Στα πρόσωπα όλων, χαραγμένη η ίδια, ατσάλινη θέληση: Να οργανωθεί το λαϊκό κίνημα, να φουντώσουν οι ταξικοί αγώνες. Στον ίδιο στόχο στρατευμένοι οι παλιοί αντάρτες, νεαροί τότε, ασπρομάλληδες σήμερα, και η νεολαία, που χρωμάτισε την εκδήλωση με την έντονη παρουσία της.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Χιώνη. «Αντίσταση χτες, αντεπίθεση σήμερα για νικηφόρο αύριο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντάρτικα τραγούδια, για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ από το συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου και τους εξής συντελεστές. Τραγούδι: Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ολγα Βάσιου, Στέλιος Μυλόβας. Μουσικοί: Λευτέρης Ψαραδάκος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νικόλας Καραολάνης, Διαμαντής Καλαφατιάδης, Παντελής Πασχαλίδης, Παναγιώτης Λυκούδης, Ρουμπίνη Ανδρεάτου και Στέφανος Ψαραδάκος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ηθοποιοί Λίλα Καφαντάρη και Βασίλης Κολοβός έκαναν την αφήγηση ιστορικού της δημιουργίας της ΕΑΜικής αντίστασης και της συμβολής του ΚΚΕ στην οργάνωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ