Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Συμφωνία για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ακκάς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, υπογράφτηκε, χτες, ανάμεσα στο ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου και τη νοτιοκορεατική εταιρεία «KOGAS», στο πλαίσιο των όρων που έχει θέσει η ιρακινή ηγεσία για σταθερό ποσό κέρδους ανά κυβικό για τις εταιρείες και όλο το υπόλοιπο ποσό αλλά και τη διαχείριση του αερίου να περνά στον έλεγχο της κυβέρνησης. Το φυσικό αέριο του Ακκάς, σε μεγάλο βαθμό, προορίζεται για εσωτερική χρήση.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε χτες το Μπαλί της Ινδονησίας προκαλώντας τον τραυματισμό 50 ανθρώπων και υλικές ζημιές σε κτίρια (ανάμεσά τους δύο γυμνάσια και αρκετοί ινδουιστικοί ναοί). Το επίκεντρο ήταν υποθαλάσσια 100 χλμ ΝΔ των ακτών του νησιού.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος εισέβαλε σε κομμωτήριο στην παραθαλάσσια κοινότητα Σιλ Μπιτς, της Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ. Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη ενώ ερευνώνται τα κίνητρά του.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- O 33χρονος Σάντος Σεφερίνο Σελάγια Ρουίς είναι το τελευταίο θύμα της δράσης των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων - των ταγμάτων θανάτου των μεγαλοτσιφλικάδων στο Μπάχο Αγουάν. Με τη δολοφονία του Σελάγια Ρουίς οι νεκροί κατά κανόνα μέλη του MUCA έχουν φτάσει τους 21.

ΠΟΛΗ της ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Στους 18 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί - 13 μόνο στη Γουατεμάλα - εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την Κεντρική Αμερική, έχοντας προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι αγνοούνται όταν λεωφορείο με υπεράριθμους επιβαίνοντες ξέφυγε από το δρόμο του και κατέπεσε σε ποτάμι στον ανατολικό Νεπάλ, 100χλμ από την πρωτεύουσα Κατμαντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ