Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σιγοντάρει την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων

Αγρια επίθεση στους εργατικούς αγώνες και λίστα με νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα ενόψει «νέου» φορολογικού

Τα ιδεολογήματα περί «σπάταλου κράτους» αναπαράγει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να διευκολύνει τη μεγάλη σφαγή στο δημόσιο, ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις άλλες μορφές πάλης των εργαζομένων. Συνεχίζοντας την επικοινωνιακή καμπάνια, ο εκπρόσωπος Τύπου έδωσε χτες «νέα» στοιχεία, που όπως είπε «αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους, με νέες κρατικές δομές, νέες οργανικές θέσεις και νέες προσλήψεις», επιμένοντας ταυτόχρονα να εμφανίζει ως αιτία των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τους δήθεν μαζικούς διορισμούς που έκανε η κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «για δύο χρόνια, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου», πιέζοντας για επιτάχυνση στην υλοποίηση των αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος καταδίκασε ευθέως τους αγώνες των εργαζομένων, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι στηρίζει τη σφαγή των μισθών μέσα και από το νέο μισθολόγιο. «Καθαρές κουβέντες: Οι καταλήψεις υπηρεσιών και δημόσιων κτιρίων δεν είναι λύση και δε μας βρίσκει σύμφωνους», τόνισε ο Γ. Μιχελάκης, μοιράζοντας ταυτόχρονα ψεύτικα λόγια κατανόησης και συμπάθειας για «τις περικοπές μισθών και των φορολογικών επιδρομών». Στο ίδιο μήκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά των εργαζομένων της ΔΕΗ που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών, αναπαράγοντας τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για «προνομιούχους που εκβιάζουν την κοινωνία».

Παράλληλα, η ΝΔ έσπευσε ενόψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να καταθέσει τις προτάσεις της, οι οποίες, όπως τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης, αποσκοπούν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη προσέλκυση επενδύσεων, την αναχαίτιση του κύματος φυγής των επιχειρήσεων και γενικότερα να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει τη γνωστή θέση για δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15% (από 20%), μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την ίδια στιγμή προτείνει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να φορολογούνται με συντελεστή 40% που σταδιακά θα μειωθεί στο 30% και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Προτείνει επίσης να καταργηθεί το νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, αλλά να αντικατασταθεί από το ΕΤΑΚ και τα έσοδα από την αύξηση του ελάχιστου κόστους οικοδομής. Παράλληλα, ζητά υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όλων των υπηρεσιών του τουριστικού πακέτου και όχι μόνο της διαμονής, μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19%, κ.ά.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος που συναντήθηκε χθες στη Ν. Υόρκη με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι διαβεβαίωσε την Κρ. Λαγκάρντ ότι «η ΝΔ συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα», επισημαίνοντας ότι ήδη η επικεφαλής του ΔΝΤ γνώριζε όχι μόνο τις θέσεις «αλλά και την εποικοδομητική αντιπολίτευση που η ΝΔ τηρεί τα δύο τελευταία χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ