Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Πλαφόν από σήμερα στις βενζίνες

Στην «πυροσβεστική» τακτική της επιβολής ανώτατων τιμών στις βενζίνες και μόνο στη λιανική σε όλη τη χώρα καταφεύγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, αφ' ενός γιατί διαπίστωσε «αδικαιολόγητες» ανατιμήσεις τις τελευταίες μέρες, αφ' ετέρου για να «προλάβει» κερδοσκοπικές ανατιμήσεις με αφορμή την απεργία των τελωνειακών. Το πλαφόν ισχύει από χτες τα μεσάνυχτα με ανοιχτή ημερομηνία ισχύος που θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των τιμών τις επόμενες μέρες.

Η επιβολή ανώτατων τιμών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για επιβολή κατασταλτικών μέτρων με μονομερές πλαφόν στις τιμές λιανικής και ευθέως σε βάρος των πρατηριούχων. «Για άλλη μια φορά οι βενζινοπώλες όλης της χώρας καλούνται να πουλήσουν σε πολλές περιπτώσεις με ζημία γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τις εταιρείες και ιδίως μια πολυεθνική η οποία με τα ιδιολειτουργούμενα πρατήριά της ανέβασε αυθαίρετα τις τιμές βρίσκοντας την ευκαιρία να ανεβάσει και τα περιθώρια κέρδους της με αφορμή την πρώτη φορά την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και τη δεύτερη φορά με την απεργία των τελωνειακών. Αυτή είναι η πρακτική κάποιων μεγάλων εταιρειών στις οποίες η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει τη λιανική», καταγγέλλει η ΟΒΕ, χωρίς, ωστόσο να κατονομάζει την εταιρεία στην οποία αναφέρεται.

«Από τις 5 Οκτώβρη μέχρι σήμερα η τιμή διυλιστηρίου για την αμόλυβδη έχει αυξηθεί 5 λεπτά το λίτρο, άρα αλλού είναι η αιτία των αυξήσεων και όχι στα πρατήρια», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοινώνοντας ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ