Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στη διάλυση της ΕΒΖ

Παρέμβαση του Κόμματος στη Βουλή

Tην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να απαξιώσει πλήρως την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και να κλείσει δύο εργοστάσιά της στην Λάρισα και την Ξάνθη, κατήγγειλε χθες στη Βουλή με Eπίκαιρη Eρώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

Η κυβέρνηση, τόνισε, κοροϊδεύει όταν λέει ότι ενδιαφέρεται για την αύξηση των αγροτικών εξαγωγών αφού απαξιώνει την ΕΒΖ που ήταν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζάχαρης στην Ευρώπη και αρκετά σημαντική για την Ελλάδα. Εδινε, είπε, εισόδημα όχι μόνο στους εργαζόμενούς της αλλά και σε 20.000 τευτλοπαραγωγούς ενώ κάλυπτε τις εγχώριες ανάγκες σε ζάχαρη.

Σήμερα, συνέχισε, με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ - με την οποία συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - οδηγούνται σε κλείσιμο τα δύο εργοστάσια στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη και η απαξίωση της ΕΒΖ παραχωρεί στους ιδιώτες ένα φιλέτο με εκατομμύρια κέρδη ενώ οδηγεί στην αύξηση της εισαγωγής ζάχαρης που είναι και ακριβότερη αλλά και χειρότερη ποιοτικά. Χιλιάδες αγρότες, είπε η Δ. Μανωλάκου, βρίσκονται σε απόγνωση, οι υπάλληλοι της ΕΒΖ ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία υπολειτουργίας και πώλησης της εταιρείας προκειμένου αυτή να συνεχίσει να παράγει ζάχαρη που θα καλύπτει τις εγχώριες ανάγκες.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Γ. Δριβελέγκας ισχυρίστηκε ότι η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων των ΕΒΖ πάρθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης. Δόθηκαν, είπε, χρήματα από την ΕΕ για να αποξηλωθούν τα δύο εργοστάσια και το μόνο που ανέφερε γενικόλογα είναι ότι το υπουργείο θα δώσει κάποιες ενισχύσεις στους τευτλοπαραγωγούς.

Κατά την ανάπτυξη της Eρώτησης η Δ. Μανωλάκου καταγγέλλοντας την βαρβαρότητα του καπιταλισμού αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό περιστατικό με την λιποθυμία παιδιών στα σχολεία γιατί πηγαίνουν νηστικά και τι βρήκε να απαντήσει ο υφυπουργός;

Εύχομαι, είπε, να μην είναι περιστατικό που κάποιοι θέλουν να αναδείξουν για άλλους λόγους. «Δεν νομίζω ότι είναι κυρίαρχο αφού η χώρα μας είναι πρώτη σε παιδική παχυσαρκία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ