Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»
Μειώνει τους μισθούς μέχρι 34% με επιχειρησιακή σύμβαση

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος

Σε δραματική κατάσταση έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ». Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), μετά την τρίχρονη επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, που μείωσε κατά 20% τα εισοδήματα των εργαζομένων, και αφού προχώρησε σε τρίμηνη (από Ιούνιο έως και Σεπτέμβρη) άνευ αποδοχών διακοπή εργασίας αφήνοντας 300 εργαζόμενους χωρίς τη δυνατότητα επιβίωσης, τώρα προχωρά σε ειδική επιχειρησιακή σύμβαση με την οποία μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων από 8 έως 34%.

Το ίδιο διάστημα είναι ενταγμένη στα επιδοτούμενα προγράμματα, όπως επιχορήγηση 100% των εργοδοτικών εισφορών και επιδότηση για τους νεοεισερχόμενους κάτω των 25 ετών οι οποίοι αμείβονται με το 84% της ΕΓΣΣΕ. Ταυτόχρονα, επιδοτείται και επενδύει στην ενέργεια (φωτοβολταϊκά, βιοαέριο) και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους της «Επιλέκτου», να δράσουν τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, να πετάξουν από το σβέρκο τους τα τσιράκια της εργοδοσίας που τόλμησαν να καταργήσουν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, να ακυρώσουν δυναμικά την προδοτική συμφωνία που ονόμασαν Συλλογική Σύμβαση. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με Γενική Συνέλευση να ακυρώσουν κάθε αντεργατική συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ