Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει ενέργειες εκφοβισμού από εργολάβο της ΔΕΗ

Την τραμπούκικη επίθεση εκπροσώπων του εργολάβου της ΔΕΗ «Γαντζούλα ΑΤΤΕ» στα μέλη του Συνδικάτου, που έσπευσαν να προστατεύσουν την επίσχεση εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργολάβο, σημειώνει το Συνδικάτο, έχουν «να πληρωθούν 6 έως 7 μήνες, παρά το γεγονός ότι εισπράττει κανονικά τα χρήματα όλων των έργων από τη ΔΕΗ. Ευθύνη έχει και η ΔΕΗ, που παρά το γεγονός ότι ο νόμος και η σύμβαση ορίζουν ρητά πως πρώτα από όλα πρέπει να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι, οι εργολάβοι δίνουν έναντι 200 και 300 ευρώ το μήνα».

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας εδώ και 10 μέρες. Για να σπάσει τον αγώνα τους η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις επτά εργαζομένων - που συμμετείχαν στην επίσχεση - και χτες καλούσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά με την υπόσχεση πως θα τους έδινε έναντι περίπου 500 ευρώ! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν πήγε στη δουλειά παρά τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου πήγε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο όπου δέχθηκε επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας. Ακολούθησε νέα παρέμβαση του Συνδικάτου στα γραφεία της ΔΕΗ για τις ευθύνες που φέρει για τη δράση των εργολάβων.

Το Συνδικάτο δηλώνει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα απαντήσει και θα σπάσει την τρομοκρατία των εργοδοτών με οργανωμένο και μαζικό αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να μη φοβηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ