Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οργανωμένη παρουσία στην απεργιακή κινητοποίηση

MotionTeam

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην 48ωρη, πανελλαδική, απεργιακή κινητοποίηση, στις 19 και 20 Οκτώβρη.

Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ, οργανώνουν συσκέψεις στα χωριά, στις οποίες παίρνονται αποφάσεις για οργανωμένη «κάθοδο» των αγροτών στις πόλεις - με τρακτέρ, πανό και σημαίες της ΠΑΣΥ - για να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, «μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, μαχητικό κίνημα νέων και γυναικών μια γροθιά, σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία. Δίνουμε, από κοινού, τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής, άγριας, αντιλαϊκής επίθεσης. Ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας. Δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Παλεύουμε για την εξουσία του λαού, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Βίαια και οδυνηρά μέτρα

Ο αγροτικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι τούτη η απεργιακή κινητοποίηση δεν είναι μια οποιαδήποτε απεργία, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι σαρωτικές ανατροπές που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης οδηγούν το λαό σε πλήρη εξαθλίωση και από την επιτυχία της θα κριθούν πολλά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τα κυβερνητικά μέτρα πλήττουν άμεσα, άγρια και οδυνηρά και τους μικρομεσαίους αγρότες, φορτώνοντάς τους με πολλά φορολογικά και άλλα βάρη και γι' αυτό απαιτείται σύσσωμη κι αποφασιστική να είναι η συμμετοχή στον κοινό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Με τα νέα φορολογικά μέτρα - μείωση αφορολόγητου ορίου, εισφορά «αλληλεγγύης», φορολογία για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, νέος νόμος για τα αυθαίρετα, εξίσωση φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης κ.ά., αλλά και με παλιότερα χαράτσια - 23% αύξηση στο ΦΠΑ, αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ, αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. - η κυβέρνηση επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά, η οποία, ευρισκόμενη, για χρόνια, στη δίνη της ΚΑΠ της ΕΕ και «χτυπημένη» από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, βλέπει το εισόδημά της να συρρικνώνεται και παλεύει, με νύχια και με δόντια, για να ξεφύγει από τον «ιστό του ξεκληρίσματος», ν' αποφύγει τον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, με οργανωμένο τρόπο, να μην πληρώσουν τα χαράτσια, να αντισταθούν, με όλες τις δυνάμεις τους, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και για να έχει προοπτική αυτός ο αγώνας, να παλεύουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ