Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
«ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ»
Κλείνουμε τα μαγαζιά

Σε 48ωρο κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 και 20 του Οκτώβρη καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, έμπορους και αυτοκινητιστές η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), με συγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος την Τετάρτη 19 του Οκτώβρη στις 10 το πρωί και με περικύκλωση της Βουλής την Πέμπτη 20 του Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η αδίστακτη κυβέρνηση δεν σταματά μπροστά σε τίποτα, τα δίνει όλα για να εξυπηρετήσει βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές. Επιβάλει χωρίς κανένα ενδοιασμό, νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μετά τα χαράτσια, τα απάνθρωπα φορολογικά μέτρα, τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τώρα θέλει να καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μεροκάματα Κίνας και εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Θέλει να ανοίξει διάπλατα το δρόμο για συμφέρουσες και κερδοφόρες επενδύσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Με το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας των εργαζόμενων.

Τα μέτρα αυτά είναι η άλλη όψη του ανοίγματος των «κλειστών επαγγελμάτων», των μέτρων ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες βιοτέχνες και έμπορους.

Τα μονοπώλια απαιτούν: ξεκαθάρισμα της αγοράς από τα μικρομάγαζα, χρεοκοπημένους επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμπορους, φθηνά μεροκάματα και φορολογική ασυλία. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τώρα διακρίνεται πιο καθαρά το αποκρουστικό της πρόσωπο. Αυτά συζητάει και συναποφασίζει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Πρέπει να τους εμποδίσουμε. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη αντίσταση και πάλη.

Μόνο το λαϊκό μέτωπο: Μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτά τα μέτρα. Μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ