Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θωρακίζει το μαύρο αντιαπεργιακό μέτωπο

Ταυτόχρονα, βάζει πλάτες στην άγρια φοροληστεία και στις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργατικών - λαϊκών αγώνων η ηγεσία της ΝΔ, ενισχύοντας το μαύρο αντιαπεργιακό μέτωπο που έχει δημιουργήσει με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου για να περάσουν «διά πυρός και σιδήρου» τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό για χάρη της πλουτοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, με ποικίλους τρόπους εκφράζει τη στήριξή της στα βάρβαρα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Μετά την καταδίκη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενάντια στο χαράτσι, των καταλήψεων στα υπουργεία ενάντια στην εφεδρεία, τις απολύσεις και τη σφαγή των μισθών, των απεργιών των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου στράφηκε εκ νέου με λύσσα κατά των εργαζομένων στους ΟΤΑ. «Ξεκάθαρες κουβέντες: Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στην καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Για τον ίδιο λόγο, αργά χτες βράδυ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε τη διαγραφή από τη ΝΔ του προέδρου της Ομοσπονδίας αυτοκινητιστών ταξί και του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου.

Η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει παράλληλα να βάζει πλάτες στην άγρια φοροληστεία των μισθωτών και συνταξιούχων, αν και την ίδια στιγμή επιχειρεί με δημαγωγικές κορόνες να θολώσει τα νερά για να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Ι. Βρούτσης εξαπέλυσε άσφαιρα πυρά κατά της νέας τροπολογίας Βενιζέλου για τις διπλές έκτακτες εισφορές, που τις χαρακτήρισε μεν «φορολογικό ριφιφί», αλλά στο διά ταύτα έκλεισε πονηρά το μάτι στην κυβέρνηση να προχωρήσει, καλώντας την «να εξαντλεί την "εφευρετικότητά" του στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» (!).

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει την ύπουλη προπαγάνδα περί «διόγκωσης του σπάταλου κράτους» μέσω δήθεν μαζικών διορισμών, σιγοντάροντας και καθαγιάζοντας τη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο. «Το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας. Ενώ προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, την ίδια στιγμή δρομολογούν χιλιάδες νέες προσλήψεις», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Προκειμένου, μάλιστα να συντηρήσει τον κουρνιαχτό, έδωσε στη δημοσιότητα «νέα στοιχεία» που δείχνουν ότι τους δύο τελευταίους μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβρη) ο Ευ. Βενιζέλος υπέγραψε και ενέκρινε 1.788 νέες προσλήψεις ορισμένου χρόνου και έργου κυρίως σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΙΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ