Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Από τη Δευτέρα στους καταπέλτες

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι ναυτεργάτες κάθε κατηγορίας πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, για τη μάχη της πανελλαδικής τους απεργίας 17, 18 και 19 Οκτώβρη. Τη Δευτέρα 17 του μήνα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και ΠΕΣ - ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού. Στις 5.30 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη για την περιφρούρηση της απεργίας.

Την Τετάρτη στις 19 του μήνα συμμετέχουν μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν: «Στον πόλεμο του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, που έχουν κηρύξει στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να είναι: Τέρμα πια στις αυταπάτες. 'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που εξελίσσεται και εξαθλιώνει καθημερινά τη ζωή μας, ο φόβος και η οργή να γίνει δύναμη, οργανωμένη, μαζική, σε σύγκρουση και ανατροπή με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου».

Απευθύνουν το κάλεσμα: «Κανένας ναυτεργάτης να μη λείψει από την προετοιμασία και οργάνωση του απεργιακού αγώνα. Σε κάθε λιμάνι, σε κάθε ναυτότοπο καλούμε τους εν ενεργεία, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές να συμμετάσχουν και να προβάλουν την ανάγκη οργάνωσης δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η συμμαχία των ταξικών δυνάμεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, σε σύγκρουση και ανατροπή με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, να ανοίξει ο δρόμος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας».

Στο μεταξύ, με την απεργία των ναυτεργατών να βρίσκεται στο επίκεντρο, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά εντείνουν αποφασιστικά τη δράση τους για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Παράλληλα με τις καθημερινές μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς και εργατογειτονιές ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΣ, ΚΑΓΚΕΟ κλπ.).

Σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί θα γίνουν πικετοφορίες: Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού Τουρισμού και μαζικοί φορείς στην κεντρική αγορά του Πειραιά και στα εμπορικά πολυκαταστήματα. Οι μαζικοί φορείς Κερατσινίου έξω από το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στο Ικόνιο. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και μαζικοί φορείς από το γκαράζ του Δήμου στους δρόμους της πόλης. Η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και μαζικοί φορείς έξω από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του τριγώνου της Πειραιώς.

Την Κυριακή 10π.μ. θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και μια σειρά συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο ΙΚΑ Νίκαιας, απαιτώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.

Την Τρίτη 18 Οκτώβρη στις 10 το πρωί τα σωματεία του Πειραιά Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Λογιστών και σωματεία συνταξιούχων διοργανώνουν αγωνιστική κινητοποίηση στην Α' ΔΟΥ Πειραιά ενάντια στα χαράτσια και την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ